15 Mart 2013 Cuma

"Ocak" Sergisini Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel açacak

AA'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla başlattığı proje tamamlandı. 2 ay süren çalışmalar kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 28 ayrı mekanda AA'nın deneyimli 60 habercisi, 35 bin fotoğraf çekti ve saatler süren video kayıtları yaptı.

AA ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) savaşçı ruhunun yanında, insani yönlerini tanıtmayı amaçlayan projede, yurt içinde ve yurt dışında görev aldığı pek çok noktada Mehmetçiğin yaşamını görüntüledi.
AA ekipleri kilometrelerce yol katetti
Özel çekim tekniklerinin uygulandığı çalışmada, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal süreci, günün ağarmasıyla başlayan hazırlıkları, sosyal etkinlikler ve seçkin birliklerin zorlu doğa şartlarındaki eğitimleri, hava, deniz ve kara birliklerinde eğitim faaliyetleri konu ediliyor. AA ekipleri, Mehmetçiğin yaşamını farklı bir gözle yansıtabilmek için Türk Yıldızları başta olmak üzere uçak, helikopter, fırkateyn, tank ve zırhlı araçlara bindi, zorlu eğitim parkurlarında askerle birlikte kilometrelerce yol katetti, her türlü arazi koşullarında görev yapabilen "Bordo Bereliler"in ve komandoların karla kaplı zeminde durmadan ilerleyişine tanıklık etti.

Disiplinin esas olduğu TSK’nın geleneksel yapısı düşünüldüğünde; tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan asker, dağ komandoları, Özel Kuvvetler, savaş uçakları, eline kına yakmış ana kuzularının göz yaşlarının objektiflere yansıyan halleri,  büyük bir hazineyi andıran "Mehmetçiğin Dünyası"nı ortaya çıkardı.
Büyük zaferin yıldönümünde sergilenecek
AA, Mehmetçiğin yaşam öyküsünü anlatan fotoğraflardan önemli bir bölümünü Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yılı etkinlikleri kapsamında 18 Mart’ta Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde sergilecek.

AA'nın aylar süren büyük çalışmasının ürünü olan serginin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel birlikte yapacak. 160 fotoğraftan oluşacak sergide Mehmetçiğin yaşamından pek çok önemli enstantane ilk kez kamuoyu ile paylaşılacak. Sergi, bir hafta ziyarete açık kalacak. Sergi süresince, AA kameramanlarının çektiği görüntülerden oluşan video klipler de fuaye ve salondaki ekranlardan ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

"Ocak- Mehmetçiğin Dünyası" projesinde ortaya çıkan fotoğraflardan en çarpıcı 190 karesi, ayrıca bir kitaba dönüştürüldü. 18 Mart'ta piyasaya çıkacak olan fotoğraf albümünün satışından elde edilecek gelir TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.