11 Temmuz 2012 Çarşamba

Yüzbaşı nezaretinde adam kaçırdılar

Yüzbaşı Mesut P'nin lideri olduğu ileri sürülen çetenin işadamı M.K'yı kaçırması, parayı alarak bırakması dinleme ve kamera kayıtlarıyla belgelendi. Kaçakçılık, tehdit, adam kaçırma, rüşvet, kumar, uyuşturucu ticareti ve fuhuş gibi çok sayıda suça karışan çete üyelerinin Ergenekon sanıkları için para topladığı da belirlendi.
Antalya'da 'rüşvet' suçundan başlatılan takip Ergenekon'a kadar uzanan bir suç örgütünün deşifre edilmesini sağladı.
Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut P'nin lideri olduğu çetenin Antalya, Adana, Hatay, Mersin ve İstanbul'da 35 ayrı suça karıştığı belirlendi.
BUGÜN, organize suç örgütünün fezlekesine ulaştı.
Ankara'da gözaltına alınan Irak Kerkük Türkmen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hüsamettin T'nin 'örgüt yöneticisi' olarak yer aldığı fezlekede çetenin Ergenekon davasında yargılanan zanlılar için maddi yardım toplaması kayda alındı.
Antalya KOM Şubesi'nin mahkeme kararı ile yaptığı dinlemeye Ergenekon zanlısı JİTEM'ci emekli Albay Arif Doğan da takıldı.
3'ü muvazzaf 63 şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmada 19 mağdur şikayetçi oldu. 5'i cezaevinde yatan, 5'i de firar eden toplam 73 çete üyesi hakkında kamudavası açıldı. Çetenin Iraklı tüccarlara borcu olduğu öne sürülen sebze-meyve komisyoncusu M.K'yı silah zoruyla Antalya'dan Finike'ye kaçırması, alıkoyması ve akabinde serbest bırakması hem telefon dinleme hem de gizli kamera çekimleri ile belgelendi.
Adam kaçırma ve tahsilat işini Yüzbaşı Mesut P. ile Hüsamettin T'nin organize ettiği belirtildi. Iraklı Jamal Ahmed ile Anwer Fakhri Karem M.K. ve B.G.'den alacaklarının tahsil edilmesi için konuyu T'ye iletti. Başkan lakaplı Hüsamettin T'den alacağın tahsil edilmesi işini Finike Jandarma Komutanı Mesut P. ile Yılmaz kodlu Yalçın Y'ye havale etti.
Çetenin, M.K'nın kaçırılma planını Finike İlçe Jandarma Komutanlığı ile DSİ tesislerinde yapması kameralarca görüntülendi. Yüzbaşı Mesut P. ile Başçavuş İhsan K'nın de yer aldığı toplantıda eylem planı ve iş bölümü yapıldı.
Mesut P'nin çete üyelerini Finike'deki iki ayrı otelde ağırlaması ve eğlenmeleri için hayat kadını ayarlaması dinlemeye düştü. Tahsilat işini çeteye veren Iraklı tüccarların eylemin her aşamasında hazır bulunması dikkat çekti.
'MİSAFİRİM VAR' YALANI
Polis çetenin M.K. adlı işadamını kaçırmasını film gibi çekti. Mesut P. Antalya İl Jandarma Komutanı'nı, "Komutanım misafirlerim var onları Antalya'ya bırakıp gelebilir miyim" deyip kandırdı ve kaçırma eylemini yönetti.
Üç araçla gerçekleştirilen eylemde Yüzbaşı Mesut P. ile Başçavuş İhsan K. çete üyelerine "güvenlik" sağlamak amacıyla öncü/artçılık görevi üstlendi.
Finike'de bir eve götürülüp "rehin" tutulan işadamı M.K'ya 600 bin liralık senet ile 54 bin liralık çek imzalatıldı. O.Ö, adlı yakınının çete üyesi T.Ö'nün hesabına 147 bin lira hava etmesiyle işadamı serbest bırakıldı.
Eylemleri şifrelemişler
Soruşturmada, çetenin yaptıkları yasa dışı eylemleri "şifreledikleri" anlaşıldı.
Bunlardan bazıları şöyle:
Adam kaçırma: Düğün.
Kaçak tarihi eser kazısı: Yukarı gitmek.
Kaçak kazı yapılan alanın belirlenmesi: Gezmeye gitmek, yüzmeye gitmek.
Kazı ve sondajda sonuca yaklaşıldığında lahit ve ya mezar odası: Araba.
Lahitin kapağının ya da mezar odasının kapısının açılma işlemleri: Lastik, motor tamiri.
Uyuşturucu, fuhuş, kumar
Yüzbaşı Mesut P'nin lideri olduğu ileri sürülen çetenin Finike ilçesini adeta 'suç merkezine' dönüştürdüğü saptandı. Silahlı çetenin; tarihi eser kaçakçılığı, tehdit, adam kaldırma/kaçırma, nitelikli yağma, göçmen kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık, kasten yaralama, işyeri kurşunlama, rüşvet, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, uyuşturucu madde ticareti, fuhuş ve fuhuşa aracılık etmek gibi çok sayıda suça karıştığı ortaya çıktı.
Çalışmada suç örgütünün; tehdit, tahsilat, cebir ve şiddet eylemleri için "çekirdek" bir kadro oluşturduğu, diğer kanadın ise tarihi eser kaçakçılığı ile kumar işlerini organize ettiği belirlendi. Finike'de kumar oynatılan mekanlardan yüzbaşıya her ay 3-9 bin lira arasında "rüşvet" ile yüzde 20 pay verildiği ileri sürüldü.
Ergenekon için para toplamışlar
Çete üyelerinin gerek Ergenekon ile irtibat kurması, gerekse sanıklara maddi destek sağlamak amacıyla askeri personelin kendi aralarında oluşturdukları "fon" kapsamında para toplamaları dinlemeye takıldı.
Başçavuş İhsan K. ile Sadi A. arasında geçen konuşma şöyle.
Sadi: Ağabeycim şu Eşref kaç lira yardım ediyor.
İhsan: Hemen bir sorayım.
Sadi: Hemen göndersin parayı bölük komutanı bekliyor.
İhsan K. ile Eşref arasında geçen konuşma:
Eşref: Efendim komutanım.
İhsan: Eşref, Şadi Başçavuş kaç lira yardım yapıyor diyor Ergenekon'a.
Eşref: Valla komutanım kimse yapmıyor dediler ben de yapmıyorum.
İhsan: Hayır yapıyor demişiz baştan. Hemen fiyat söyle.
Eşref: Beş lira komutanım.
İhsan: On lira.
Eşref: On lira mı? Tamam on lira veriyorum.
İhsan: Kantinden alıyorum hesabına yazdırıyorum.
JİTEMCİ ALBAY DOĞAN: OĞLANLARIMA SAHİP ÇIKIN
Teknik-takibi Ergenekon davasının tutuksuz sanığı olan emekli Albay Arif Doğan da takıldı. Eski JİTEM'ci Arif Doğan ile Mesut P'nin çete üyesi Cem A'nın telefonundan yaptığı konuşma şöyle kayda alındı:
Mesut: Komutanım ellerinizden öpüyorum nasılsınız?
Arif: Ben de senin gözlerinden öperim yavrum iyi olmaya çalışıyorum. Çok biliyorsun hastalığım var benim Allah'a bin şükrediyorum. Hiç kimse de başımı ne belimi bükemediler Allah'a şükür.
Mesut: Evet komutanım yani bir gün sizi mutlaka burada ağırlamak istiyoruz
Arif: İnşallah.
Mesut: Çağıracam beraber sizleri burada ağırlayalım komutanım.
Arif: Benim oğlanlara da sahip çıkın.
Mesut: Ne demek komutanım, onlar bize emanet...