25 Temmuz 2012 Çarşamba

Şehitleri son yolculuğuna devletin zirvesi uğurladı




Hakkâri'de meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerle, Van'ın Gürpınar ilçesinde kurulan pusuda ağır yaralanan ve daha sonra şehit düşen Ümit Aktaş, dün toprağa verildi.
Şehit askerlerden Astsubay Ahmet Çağlar'ın Ankara Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet liderleri de katıldı. Jandarma Er Ümit Akbaş için İstanbul Ataköy'de düzenlenen cenaze töreninde ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de hazır bulundu. Diğer şehit askerler Uzman Çavuş Muhammed Şahin Manisa'da, Uzman Çavuş Regaip Şahin Sakarya'da, Er Ali Bozkurt da Çanakkele'de son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Astsubay Ahmet Çağlar, devletin zirvesinin katıldığı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii'ndeki tören şehidin annesi Gülizar, babası Cemal Çağlar ve diğer yakınlarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı. Başbakan Erdoğan şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şehidin ailesine taziyelerini iletti. Çağlar'ın naaşı, cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.
Van'ın Gürpınar ilçesinde arazi keşfinden dönerken teröristler tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralanan ve önceki gece şehit olan Jandarma Er Ümit Akbaş da İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda askerî yetkili katıldı. Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin'in cenazesi de Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Yeşiltepe köy mezarlığında toprağa verildi. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Hüsniye Şahin, "Ben seni yaşatmak için dünyaya getirdim. Sen 27 yaşında şehit oldun." diye ağıt yaktı. Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin (25) Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, Piyade Er Ali Bozkurt da Çanakkele'nin Yenice ilçesine bağlı Soğucak köyünde defnedildi.