31 Temmuz 2012 Salı

Asker sınırda teyakkuzda

Suriye sınırına yönelik başlatılan askeri sevkıyat her geçen gün artıyor. Demiryolu ile sınıra top ve füze bataryaları taşınırken karayolunda da askeri hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor.
Mardin'den Suriye sınırına demiryoluyla büyük askeri sevkiyat yapılırken karayolundan da sınırın sıfır noktasında bulunan Nusaybin'e askeri sevkıyatlar yapılmaya başlandı. Karayolu ile topçu ve füze bataryalarının Nusaybin'e getirilerek bazı karakollarda konuşlandırıldığı iddia edildi. Sınır kesiminde ve İpekyolu'nda da devriyelerin artığı gözlendi. Karayolu ile Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesine gönderilen füze bataryaları ve askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında sınır bölgesindeki birliklere getirildi. Askeri araçların getirildikleri 2. Hudut Taburu Kenan Dalbaşar Kışlası'ndan sınır birliklerine dağıtılacağı öğrenildi.

Nusaybin'in hemen yanında bulunan Suriye'nin Kamışlı kentinde herhangi bir olayın çıkması ihtimaline karşı askeri birlikler sürekli olarak devriye atıyor. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kamışlı'nın sınırında Türk topraklarında konuşlandırılan askerler tam teçhizat devriye görevini yapıyor.