11 Temmuz 2012 Çarşamba

TSK'nın 10 yaşını dolduran araçları yenilenecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait taşıtlardan, trafiğe tescil tarihi itibarıyla en az 10 yaşını doldurmuş olanlar satılacak. Satın alınacak taşıt sayısı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen sayıları geçmemek üzere yenileri ile değiştirilecek. Aradaki fiyat farkı, bütçeden karşılanabilecek. 


Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarca hibe edilecek taşıtlar, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı cetvelde gösterilmesine gerek bulunmaksızın Bakanlar Kurulu kararı ile edinilebilecek. TSK'ya ait taşıtlardan, trafiğe tescil tarihi itibarıyla en az 10 yaşını doldurmuş olanlar satılacak. Satın alınacak taşıt sayısı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen sayıları geçmemek üzere yenileri ile değiştirilecek. Aradaki fiyat farkı, bütçeden karşılanabilecek.

Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesine Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarca hibe edilecek taşıtlar, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı "T" işaretli cetvelde gösterilmesine gerek bulunmaksızın Bakanlar Kurulu kararı ile edinilebilecek.

-YENİLERİYLE MÜBADELE-

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil TSK'ya ait taşıtlar, 3212 sayılı Silahlı Kuvvetler İhtiyaç Fazlası Mal ve Hizmetlerinin Satış, Hibe, Devir ve Elden Çıkarılması, Diğer Devletler Adına Yurt Dışı ve Yurt İçi Alımların Yapılması ve Eğitim Görecek Yabancı Personel Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı "T" işaretli cetvelde gösterilmelerine gerek bulunmaksızın, cinsi ve adedi Bakanlar Kurulu kararında belirlenmek kaydıyla 4734 sayılı Kanuna tabi olmaksızın yenileri ile mübadele edilebilecek. Aradaki fiyat farkı, sosyal tesis veya kantin gelirleri ile döner sermaye gelirlerinden veya bağış yoluyla karşılanacak.

-EN AZ 10 YAŞINI DOLDURMUŞ TAŞITLAR YENİLERİYLE DEĞİŞTİRİLECEK -

TSK'ya ait taşıtlardan, trafiğe tescil tarihi itibarıyla en az on yaşını doldurmuş olanlar, Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa bağlı "T" işaretli cetvelde gösterilmelerine gerek bulunmaksızın, cinsi ve adedi, ilgisine göre Milli Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığının kararıyla, 4734 sayılı Kanuna tabi olmaksızın ve satılacak taşıt sayısı satın alınacak. Bu araçlar, taşıt sayısından az olmamak ve satın alınacak taşıt sayısı merkezi Yönetim Bütçe Kanununda belirtilen adetleri geçmemek üzere yenileri ile değiştirilebilecek. Aradaki fiyat farkı, bütçeden karşılanabilecek. Bu fıkrada yer almayan hususlar hakkında 3212 sayılı Kanun hükümleri uygulanacak.