18 Şubat 2009 Çarşamba

SÜRATLİ AMFİBİ GEMİ TEDARİĞİNDE İLK ADIM ATILDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için tedariki planlanan 8 adet süratli amfibi gemi (LCT) ihalesinde yarışacak firmalar belirlendi. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) yürütülen proje çerçevesinde geçen yıl içinde ihaleye çıkarılan amfibi gemi ihalesinde, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Alyans Gemi Kiralama Denizcilik A.Ş. Ortak Girişimi ile RMK Marine Gemi Yapım Sanayii ve Deniz Taşımacılığı İşletmesi A.Ş. firmaları yarışacak. Alınan teklifler üzerinde değerlendirme çalışmalarına başlayan SSM'nin amfibi gemi inşasına yönelik ihalesini önümüzdeki günler içinde sonuçlandırması bekleniyor.
SSM'nin amfibi gemi inşası ihalesinde daha önce Aselsan ve Havelsan'ın da yer aldığı toplam 7 firma veya firma grubu teklife çağrı dosyası almıştı. Müsteşarlığın tedariki öncelikli projeleri arasında yer alan toplam 7 adet süratli amfibi gemi tedarik programına göre gemilerin tamamı veya asgari 4 adedi Türkiye'deki ilgili özel tersanelerde yapılacak. Üretimde gölcük tersaneleri de etkin görev alacak. Gemilerin tamamının bu tersanelerde inşa edilmesi halinde katılımcı firmalardan özel bir tersaneye sahip olma koşulu aranmayacak.
-GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ-
Yurtiçindeki tersanelerde inşası planlanan gemilerin havuz güvertesi en az 300 metrekare olacak ve süratli amfibi gemiler en az 200 tonluk taşıma kapasitesine sahip olacak. Gemilerin taşıma alanları ise en ağır noktasal yükü taşıyabilecek dayanıklılıkta olacak. Havuz güvertesinde 8 subay, 8 astsubay ve 244 erbaş, olmak üzere toplam 260 kişiden oluşan iki bölük timi ya da 18 Dodge araç, 8 Man, 8 Reo, 8 Magirus veya 2 TIR alternatifli olarak taşınabilecek. Geminin kargo ağırlığı 200 ton olacak. Gemi ayrıca 3 ton cephane taşıma kapasitesine göre dizayn edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder