17 Şubat 2009 Salı

Sosyeteyi fişleyen Paşa, Muzaffer Tekin'in ahbabı çıktı

2. Zırhlı Tugay komutanı iken 'sosyetik fişleme' suçlamalarına muhatap olan Tuğgeneral Kaya Varol'un, Ergenekon terör örgütü davası sanıklarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile yakın arkadaş olduğu ileri sürüldü.
İddianın sahibi Ergenekon davasının sanıklarından Hayrettin Ertekin. Geçen haftaki savunmasında, "Danıştay saldırısı sonrasında Kaya Varol'u aradım. Muzaffer Tekin denilen kişinin kim olduğunu sordum. Kaya Varol da bana 'Milliyetçi vatansever bir insandır. Benim devre arkadaşımdır.' dedi." diyen Ertekin, Tuzla Piyade Okulu'nda askerlik vazifesini yaparken Tekin'in başka bir bölükte görev yaptığını da sözlerine ekledi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 5 yıl önce askeri birlikler ve kaymakamlıklara istihbarat yönergesi göndermişti. Yazıda, 'bölücü ve yıkıcı' faaliyetlerde bulunan kişi ve kurumlar hakkında bilgi toplanması isteniyordu. 'Fişlenenler' arasında AB ve ABD yanlısı kişiler, sanatçılar, yüksek sosyete grupları da yer alıyordu. İşte sosyetik fişleme skandalının olduğu sırada 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Varol Kaya idi. Daha sonra emekliye ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder