12 Şubat 2009 Perşembe

ADIM ADIM SÜMENALTI

Karargah Evleri dosyası, adım adım böyle sümenaltı edildi...
Adım adım nasıl sümenaltı edildi
Karargah Evleri yapılanmasının üç yıllık süren hikayesi soruşturmayla ilgili kuşkuları güçlendiriyor. Karargah Evleri’yle ilgili ilk bilgi 2005’te MİT Trakya Bölge Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbarla ortaya çıktı.
Buna göre Kırklareli ve Tekirdağ’da Karargah Evleri adı altında içlerinde İşçi Partisi, Aleviler ve muvazzaf subayların olduğu bir oluşumdan bahsedilip incelenmesi istendi. MİT Trakya Bölge Müdürlüğü yaptığı incelemede elde ettiği bilgileri MİT Müsteşarlığı’na bildirdi. MİT, gizli bir raporla Mart 2005’te Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Karargah Evleri şemasıyla birlikte bildirdi.
Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Aksay’a konunun incelenmesiyle ilgili emir verdi. Aksay, dosyayı dönemin İstihbarat Başkanı Tümgeneral Erol Özgil’e iletti.
Özgil bir internet sitesinde yayınlanan ses kaydında “Tel örgünün içerisinde hukuk olmayacağını, her türlü eylemin yapılacağını, Türk insanının kanının bozuk olduğunu, PKK’nın Güneydoğu’yu alabileceğini, fakat Ankara’yı alamayacağını” dediği iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.
MİT tarafından gönderilen bilgi, Cömert’in emekliye ayrılıp, yerine Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kadar sümen altında bekletildi.
Babaoğlu, konunun incelenmesi emrini verdi. MİT’in hazırladığı dosya Hava Kuvvetleri savcısı Zeki Üçok’a gönderildi ve Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün konuya müdahil olmasına kadar bekletildi.
Karargah Evleri’nin incelenmesi emrini yazılı olarak veren Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu’nun da görev süresinden önce kendi isteği ile emekli olmasını sağlamak için Golf turnuvasında basına yansıyan fotoğraflarının sızdırıldığı da üst rütbeli komutanlar tarafından seslendiriliyor.
Ancak bu golf turnuvasında bir sonraki Hava Kuvvetleri Komutanı olacak olan Hasan Aksay’dan hiç bahsedilmemişti.
ERGENEKON’DAN ADAM KAÇIRMACA
Askerin Karargah Evleri operasyonu “Aynı suçtan muvazzaf subayları tutuklayan Ergenekon savcılarının önü mü kesilmek isteniyor” sorusunu gündeme getirdi.
“ASKER ERGENEKON’DA ÖN ALDI”
Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı’nın sivillerden sonra muvazzaf askerleri de gözaltına alması bekleniyor ama askeri hukukçular “Ergenekon savcısı yavaş davranınca askerler ön aldı” diyor.
TUTUKLU ASKERLER NE OLACAK?
Askerin operasyonu, Albay Köylü ve Yarbay Dönmez dahil Karargah Evleri suçundan Ergenekon’da tutuklanan muvazzaf subayların da dava dışı bırakılabileceği kuşkusunu doğurdu.
MÜSAİTSENİZ GELİYORUZ
Askeri savcılığın önceki günkü operasyondan önce “Gözaltına almaya geliyoruz” diye haber vermesi ve bir gazetenin olayı fotoğraflamak için çağrılması da dikkat çekici bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder