18 Şubat 2009 Çarşamba

BASUR OLAN YOK MU?

Ergenekon Terör Örgütü tutukluları GATAKULLİ'yi öyle bir hale getirdiler ki, artık "Basur" raporuna kadar düşmek üzereler...

Ergenekon zanlıları cezaevinden çıkmak için birbirinin kopyası senaryoları tekrar tekrar sahneye koyuyor. Haklarında çok ağır iddialar bulunan Tuğgeneral Ersöz ve Özel Harekatçı Şahin, rapor alıp çıkma peşinde. Şahin yine bunadı sözleri geçersiz! Sezer affı ile hapisten kurtulmuştu. Şimdi de ‘bunaklık’ tahliyesi istedi. ETÖ tutuklusu ve eski Susurluk Hükümlüsü İbrahim Şahin, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle dün Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Şahin'e, Odyoloji Servisi'nde işitme testi uygulandı. Daha sonra Dahiliye Servisi'nde rahatsızlığına ilişkin bazı tetkiklere de tabi tutulan Şahin, hastanedeki işlemlerinin ardından cezaevine götürüldü. Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, Şahin'in 3 gün önce demans (bunama) hastalığı nedeniyle Adli Tıp Kurumu'na sevkini de isteyeceklerini söyledi. Şahin'in demans nedeniyle fiili ehliyetinin bulunmadığını öne süren Kibar, bu nedenle Adli Tıp’tan rapor isteyeceklerini belirtti. İbrahim Şahin'in ailesi de yaptığı basın açıklamasında Şahin hakkında 2003 yılında verilen rapor nedeniyle hapishanede tutulmasının yasalara aykırı olduğunu savundu.
BUNAK BUNLARI NASIL YAPAR?
Bunaklık raporu isteniyor ancak Şahin'in evinden çıkan devletin üst düzey görevlileriyle ilgili belgeler, Başbakan Erdoğan'a ait özel bilgiler ve yeraltı cephaneliği krokilerini "bunak" birinin nasıl yaptığı açıklamaya muhtaç bir durum. Ayrıca İbrahim Şahin hafta içinde kendisi ve Org. Başbuğ'la ilgili haberler üzerine bir bunaktan beklenmeyecek bir açıklama yapmıştı.Hastanede düşerek başını yere çarptı! Avukatı, Ersöz’ün GATA'da düşerek başını çarptığını söyledi.
Eruygur da düşmüştü.
Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, yarım kalan savcılık ifadesinin GATA'da tamamlanmasını istedi. Ersöz'ün avukatı, müveklilinin GATA'da düşerek başını yere çarptığını ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu iddia etti.
GATA’DA İFADEMİ ALIN
ETÖ soruşturmasını yürüten savcılardan Murat Yönder'e dilekçe veren Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, ''Müvekkilim neyle suçlandığını artık öğrenmek istiyor. Savcı Zekeriya Öz GATA'ya gelerek Ersöz'ün ifadesini doktor kontrolü altında almalı. Müvekkilim hasta" dedi. Ersöz'ün gözaltı süresi dolduğu için ETÖ savcıları ifadesini almadan direk mahkemeye sevketmişlerdi.
TANSİYON SORUNU VARMIŞ
SAVCILIĞA verdiği dilekçede ''Müvekkilim ciddi bir şekilde tedavi, takip ve cerrahi müdahale edilmesi kaydıyla hastanededir" diyen Ersöz'ün avukatı Dizdar, çıkışta "Müvekkilim dün gece tedavi gördüğü hastanede tansiyon sorunu nedeniyle düşmüş ve kafasını yere çarpmıştır. Ersöz'ün sağlık durumuna ilişkin daha sonra detaylı bilgi alacağım" dedi.
ERUYGUR DA BAŞINI VURDU
ETÖ yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur da Kandıra F Tipi Cezaevi'nde düşerek başını vurmuştu. GATA'da tedavi gören Eruygur, tahliye edilmişti. Dahna sonra ortaya çıkan ses kaydında Eruygur'un doktoru, Eruygur'a tek bir tahlil bile yapılmadığını anlatıyordu. Tabipler Odası GATA iddialarını inceliyor Levent Ersöz, tutuklandıktan 2 gün sonra kalp krizi geçirdiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. 3 hafta hastanede kaldı. Cezaevine gittiği akşam 3 hastane gezip GATA’da tedavi altına alındı.
İSTANBUL Tabip Odası, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile doktor Albay Nusret Demircan arasındaki görüşmeyle ilgili inceleme başlattı. İstanbul Tabip Odası, GATA Başhekimliği ve Eruygur'un tedavi olduğu kliniğin şefine yazı göndererek, görüşmenin gerçek olup olmadığını sordu. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, konuyla ilgili şunları söyledi: ‘GATA'dan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz. Eğer kamuoyuna yansıyanlar gerçekse doktor hakkında soruşturma başlatacağız. Bu soruşturmanın kapsamı da hekimlerin tıbbi kanaatlerini suistimal davranışıyla ilgilidir. Nasıl bir ceza verileceği de olayın oluş biçimine göre değişir.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder