20 Şubat 2009 Cuma

9.IDEX ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİİ FUARI

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) 22-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 9. IDEX Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na Savunma Sanayi Müsteşarlığı koordinasyonunda 37 Türk savunma firması katılacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek olan fuara Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar da katılacak. Milli savunma sanayinin ihtiyaçlarına göre yeni teşebbüsleri teşvik etmek ve yönlendirmek üzere çalışmalarını sürdüren Savunma Sanayi Müsteşarlığı, yabancı sermaye ve teknoloji katkısı imkanlarını da araştırıyor ve savunma sanayi kuruluşlarının yurt dışı teşebbüslerinde destek veriyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinasyonundaki ve yönlendirmesindeki benzeri fuarlara, söz konusu firmaların katılımı ise her geçen gün artıyor.
Savunma ürünlerine pazar oluşturulmasında ve işbirliği platformlarının yaratılmasında somut devlet desteğinin büyük önem arz ettiği belirtilen açıklamada, ''Savunma Sanayi Müsteşarlığının, potansiyel teşebbüslerin ilgili ülkeler nezdinde gerçekleştirilmesinde önemli bir adım sayılan uluslararası fuarlara devlet desteği ile Türk savunma kuruluşlarının katılımını planlıyor ve ilgili ülkelerde savunma sanayine yönelik işbirliklerini yönlendiriyor'' denildi.
Bu arada, fuar alanında 2 bin 214 metre karelik bölümde faaliyet gösterecek Türk firmaları şöyle: ''Aselsan, Ares Tersanecilik, AGS, Atel, Atard, Ay Yazılım, Elektroland, ETC-IS, FNSS, Gate, Elektronik A.Ş., Genetlab, Girsan, Havelsan, IC Treysan, Meteksan, Microdis, Milsoft, MKEK, Otokar, Piri Reis, Roketsan, Sarsılmaz, Stampa-Öztek, STM, TAI, TEI, Target Group, TSKGV, TEKSAV, TİSAŞ, TİTAF Elektronik, Transvaro, Tübitak, Timsan, Yonca Onuk, Yakupoğlu, Yüksel Savunma.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder