27 Şubat 2009 Cuma

SAVCI ÖZ GATA'YI SALLADI

Mukaddes Eruygur'la ses kaydı çıkan Albay'ı Savcı Öz çağırıp sorguladı, GATA'da deprem oldu.
GATA’da görevli Albay Demircan, Şener Eruygur’un eşi ile yaptığı konuşmayı ‘hasta yakınını rahatlatmak için yaptım’ diyerek doğruladı. Öz, GATA iddialarını da sordu. Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, Mukaddes Eruygur'la yaptığı görüşmenin ses kayıtları internete düşen GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Albay Nusret Demircan'ı konuşmanın içeriğiyle ilgili sorguladığı öğrenildi.
Savcı Öz'ün, 23 Şubat günü Levent Adliyesi'ne çağırdığı Albay Demircan'a, Mukaddes Eruygur tarafından da doğrulanan konuşmalarla ilgili sorular yönelttiği öğrenildi. Savcı Öz'ün, Demircan’a internetteki konuşmanın içeriğinin yanında ETÖ sanıklarının GATA'ya gidiş süreciyle ilgili iddialar hakkında da sorular da sorduğu ifade edildi. GATA'DA görevli Albay Nusret Demircan, Mukaddes Eruygur'la yaptığı ve internete düşen konuşmayı hastanenin 'Rehabilitasyon Odası'nda yaptıklarını ve görüşmenin yarım saat sürdüğünü anlattığı ifade edildi. KOnuşmanın içeriğini de kabul eden Albay Nusret Demircan'ın, Mukaddes Eruygur'a söylediklerinin amacının "hasta yakınını rahatlatmak" olduğunu söylediği belirtildi. Şener Eruygur'un film ve kan tahlili gibi hiçbir evrakının GATA'da neden olmadığına ilişkin sorulara Albay Demircan’ın "hasta evrakları şifreli olduğu için kayıtlarda gözükmediği" şeklinde cevap verdiği öğrenildi. İnternet'e düşen Mukaddes Eruygur ile Albay Nusret Demircan arasında geçen konuşmada Demircan "Eruygur'un taburcu edilmesi halinde tekrar tutuklanabileceğinden endişe ettiği için taburcu işlemini iptal ettiğini" anlatıyordu. Demircan başka bir konuşmasında da "Eruygur'la ilgili GATA'da ne bir kan testi ne bir film olduğunu bunun Emekli Sandığı'na fatura edilirken sıkıntıya neden olacağını, bunun halledilmesi gerektiğini" anlatıyordu.
Mukaddes Eruygur ise "13. Ağır Ceza Mahkemesi Zekeriya Öz`ün istekleri doğrultusunda karar veriyor. 12 ve 14. Ağır Ceza mahkemeleri ise bizdenmiş" diyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder