16 Şubat 2009 Pazartesi

'Ersöz Kaçırılacak' Alarmı !

Ersöz'ün Koşuyolu Hastanesi'nden kaçırılacağı ihbarını alan emniyet, istihbarat ve terör polislerinden özel ekip kurup, nöbet tutmuş.
Ergenekon kapsamında gözaltına alınmadan bir gün önce Rusya'ya kaçan ve 201 gün firari gezdikten sonra Ankara'da bir hastanede sahte kimlikle yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Kartal Koşuyolu Hastanesi'nden kaçırılacağı ihbarı nedeniyle polisin 3 hafta boyunca hastane çevresinde nöbet tuttuğu öğrenildi.
HASTANE SERÜVENİ GATA'DA BİTTİ
15 Ocak’ta tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Levent Ersöz, burada 3 gün kaldıktan sonra 18 Ocak’ta kalp krizi şikayetiyle kaldırıldığı Kartal Koşuyolu Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. 3 hafta burada tedavi edilen Ersöz 9 Şubat’ta Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Aynı gece 3 hastane gezdikten sonra GATA'ya kaldırıldı.
TERÖR VE İSTİHBARATIN ORTAK EKİBİ LEVENT
Ersöz'ün Kartal Koşuyolu Hastanesi'nde yattığı üç hafta içerisinde ilginç olaylar yaşandığını öğrenildi. İddialara göre İstanbul Emniyet müdürlüğü’ne Ersöz'ün hastaneden kaçırılacağı yönünde bir geldi. Bunun üzerine terör ve istihbarat polislerinden oluşan özel bir ekip kurularak hastaneye gönderildi.
HASTANEDE GECE GÜNDÜZ NÖBET
BU polisler Ersöz'ün hastanede kaldığı sürede güvenliğin sağlanmasında görev alacaklarını belirtti. Ancak jandarma güvenliği kendilerini sağlayacağını söyleyerek önce karşı çıktı. Polisler jandarmanın karşı çıkmasına rağmen verilen emir gereği 3 hafta boyunca emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yattığı odanın etrafından jandarma ile birlikte gece-gündüz nöbet tuttu.
3 HAFTA BİZİMLE BİRLİKTE KALDILAR
POLİSLER Ersöz, hastaneden çıkıp Silivri Cezaevi'ne girene kadar jandarmaya ekipleriyle birlikte hareket etti. Üst düzey bir askeri yetkili, "Polis, Ersöz Paşa'nın kaçırılmasından endişe ettikleri için gelmiş. Bizimle birlikte hastanede 3 hafta beklediler" dedi. Ersöz Silivri Cezaevi'nde 1.5 saat kaldıktan sonra önce Silivri Devlet Hastanesi'ne buradan da Haseki'ye sevkedilmiş, aynı gece GATA'ya gönderilmişti. Polislerin Silivri’den sonra takibi bıraktıkları öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder