19 Şubat 2009 Perşembe

KOMUTANA MEKTUP YAZDI, MEHMETÇİK YARDIMA KOŞTU

Diyarbakır'da Mehmetçik, bir öğrencinin mektubu üzerine okula çeşitli katkılar sağladı. Diyarbakır Merkeze bağlı Çakmak Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Hicran Demir, televizyonda askerlerin öğrencilere yardımda bulunduğunu görünce, köylerine yakın olan 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına mektup yazmaya karar verdi. Demir, mutlu olmadığını, yeni yapılan okullarında birçok eksikliğin bulunduğunu, yardım edilirse arkadaşlarıyla birlikte çok mutlu olacaklarını belirttiği mektubu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri'ye gönderdi.
Mektubu alan Tuğgeneral Sivri'nin talimatıyla harekete geçen Mehmetçik, okulda öncelikle yapımına başladıkları Atatürk büstü ile bayrak direğini kısa sürede tamamladı. Daha sonra düzenlenen törenle Tuğgeneral Sivri Atatürk büstünün açılışını yaptı, okul müdürü Behram Ertem'e çerçevelenmiş Türk bayrağını verdi.
Tuğgeneral Sivri, yaptığı konuşmada mektubu alırken duygulandığını ve Mehmetçiğe talimat vererek hemen çalışmaların başlatıldığını belirterek, ''Mehmetçik her yerde ve her zaman vatandaşının emrindedir. Geleceğin teminatı olan çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz'' dedi. Daha sonra, okul bahçesine ağaç dikildi, 371 öğrenciye kitap ve kırtasiye yardımı, 50 öğrenciye de giyim yardımı yapıldı. Öğrenciler ve köydeki vatandaşlar sağlık taramasından geçirildi. Tuğgeneral Sivri, giydirdiği bir çocuğu kucağına alıp sevdi, öğrenci ve vatandaşlarla sohbet etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder