12 Şubat 2009 Perşembe

KARADAYI'NIN İKİNCİ SES KAYDI

Eski Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı'nın, Köşk seçim sürecine nasıl müdahil olduğu ve Erkan Mumcu'ya "Meclis'e girme" emri verdiğinin ses kaydı ortaya çıkmıştı. Bu ses kaydının depremi geçmeden, Karadayı'nın Encümen-i Daniş üyelerini tek tek sıraladığı ikinci ses kaydı ortaya çıktı.
Sabah Gazetesi'nde bugün "Ülkenin kaderini değiştirecek bu iş" başlığıyla verilen haberde Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ikinci bir ses kaydının ortaya çıktığı belirtiliyordu. Ses kaydında uzun bir isim listesi sıralayan Karadayı, bir isme özel methiyeler diziyor. O isim Şener Eruygur.
"İYİ ÇOCUK" Şener Eruygur için "çok değerli bir çocuk" diyen Org. Karadayı, Eruygur'u kendisinin Encümen'i Daniş'e aldırttığını anlatıyor ve "ülkenin kaderini değiştirecek işler yapacağını" belirtiyor. Karadayı, Cumhuriyet Mitinglerini kastederek, "o toparlanmaları akıl ettik" diyor.
Karadayı'nın, bugün Ergenekon sanığı olan Şener Eruygur'la Encümen-i Daniş ilişkilerini anlatan cümleleri şöyle: "Şener Paşa, onu da ben istedim, onu da dahil ettik. Şener Paşa çok değerli bir çocuk. Mitingleri düzenleyen O, ilk toplanmaları o akıl etti, yani ülkenin kaderini değiştirecek bu işte inşallah başarılı oluruz"
CHP'NİN ANKARA ADAYI ENCÜMEN-İ DANİŞÇİ ÇIKTI
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı Encümen-i Daniş'in üyeleri hakkında "Bizde birkaç tane şey var bakan var Encümen-i Daniş'te Mustafa Aysan falan yazı yazıyordu Radikale madikale ekonomiyle ilgili. Aynı zamanda bizim Encümen-i Daniş'te üye. Fethi Çelikbaş var, eski başbakan, meclis başkanı, başbakanlık da yaptı, Bülent Ulusu var" diyor. Karadayı; Murat Karayalçın, İlter Türkmen, Mustafa Aysan, Oğuz Gökmen, Sefa Reisoğlu, Kamuran Evliyaoğlu, Necmettin Karaduman, Necdet Uruğ, Necdet Öztorun, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Şener Eruygur'un isimlerini sayarken "Şener Paşa çok değerli bir çocuk. O ilk toplanmaları o akıl etti, yani ülkenin kaderini değiştirecek bu işte inşallah başarılı oluruz" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder