14 Aralık 2012 Cuma

Siyasî cinayetler kozmik odalarda planlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, geçmişte yaşanan darbe süreçleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Komisyon raporunun, yaptırım ve zorlayıcı bir gücünün olmadığını belirtti. Yaptıkları araştırmalarda darbelerin hepsinin ortak bir temeli olduğunu aktaran Baş, Alevi-Sünni çatışmasından başlayarak toplumun kutuplaşmasına sebep olan olayların karanlık bir yüzü olduğuna dikkat çekti. Bu karanlık olayların çözülmediğini ve aydınlanamadığını kaydeden Baş, “Bu konuda biz Meclis’in oluşturduğu bir komisyon ‘böyle olmuştur, şöyle olmuştur’ demek için çok daha fazla bilgi ve belgeye ihtiyacımız olduğu için yeni bir araştırma komisyonu kurulması ve sonuçlara ulaşmasını istedik. Ama gerçekte bizim komisyon üyeleri ve milletvekili olarak algıladığımız odur ki, kesinlikle bütün bu olanlar, siyasî suikastlar, cinayetler ve karanlık olayların her birisi birtakım kozmik odalarda üretilen psikolojik harbin unsurlarıdır.” diye konuştu.
     28 Şubat sürecinde toplumdan yüz binlerce kişinin, belli odaklar tarafından bilfiil fişlendiğine ve yaşanan bu durumdan dolayı da ciddi mağduriyetlerin yaşandığına işaret etti. Bu süreçte karşılaştıkları bazı belgeler karşısında komisyon üyelerinin şaşkınlık yaşadığını belirten Baş, konuşmasını şöyle noktaladı: “Bir sivil memurun evinde yapılan aramada bir Kur’an-ı Kerim, bir de Allah yazılı bir hat yazısı bulmuşlar. Bununla ilgili olarak şöyle bir işlem yapılmış. “Her ne kadar Kur’an-ı Kerim yasak yayınlar içinde olmasa da dinî bilgiler ihtiva ettiği için el konulmasına. Devamında Allah yazılı hattın irticai yayın kapsamına alınmasından el konulmasına...” Bu ülkede hemen herkesin evinde Kur’an-ı Kerim bulunur. Bir memurun, inancı gereği olan kutsal kitabına el konulup memuriyetten atılması karşısında biz şoke olduk.”