21 Aralık 2012 Cuma

Kozmik soruşturma tamamlandı

Arınç'a yönelik suikast iddialarının ardından arama yapılan Seferberlik Tetkik Kurulu'yla ilgili soruşturmada sona gelindi.

Kozmik soruşturma tamamlandı
Bunun üzerine Genelkurmay, tüm şifreleri yeniledi. 2 binin üzerindeki yeni kod ve şifre 2013'den itibaren geçerli olacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonrasında arama yapılan Kozmik Oda'nın tüm kod, şifre, plan ve stratejiler 2013 yılından geçerli olmak yenilendi.

Genelkurmay Karargahı'nın onayından geçen yeni güncellemede, suikast iddialarını soruşturan Kozmik Oda savcısı Mustafa Bilgi'nin geçtiğimiz eylül ayında Kurul'a yönelik araştırmasını tamamlamasının ve soruşturmada sona gelmesinin etkili olduğu öğrenildi.

2 BİNİN ÜZERİNDE YENİ KOD

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en kritik ve stratejik birimlerinden Özel Harp'in kalbi Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki (STK) kod, şifre ve planların yeniden güncellemesi yapıldı.

Kurul'a 2 binin üzerinde yeni kod ve şifre uygulanırken, kozmik oda personelinin görev ve evrak tanımı 'gizli'den 'çok gizli'ye yükseltildi. STK'da görev yapan TSK personelinin kozmik büro görev talimatnamesi de yeniden belirlendi.

Savaş halinde kullanılacak binaların, sığınakların ve silahların yerleri değiştirildi. TSK personelinin kozmik büro görev talimatnamesi yenilendi. STK iletişim stratejisi yeniden belirlendi. Siber saldırılara karşı güvenlik duvarları da etkinleştirildi.

Kurul'daki arama sonrasındaki ilk kısmi güncelleme 2011 yılı sonunda gerçekleştirilmişti.

Genelkurmay Karargâhı'nın da onayından geçen STK'daki yeni güncellemede savcı Bilgili'nin STK'daki araştırmasını geçtiğimiz Eylül ayında tamamlamasının ve soruşturmada sona gelmesinin etkili olduğu öğrenildi. Bilgili'nin 2013 yılı başında iddianamesini tamamlayacağı kaydedildi.

KOZMİK İNCELEME VE TEHDİT  

Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonrasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan ve dönemin Özel Yetkili Savcısı Mustafa Bilgili, Kozmik Oda'da Aralık 2009'da 26 gün süren arama yapmıştı.

Genelkurmay, 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle belge ve doküman çıkartılmasına izin vermemiş, belgeler sadece hâkim Kayan tarafından okunarak not alınmıştı.

İncelemeyi tamamlayan Kayan hazırladığı raporu savcı Mustafa Bilgili'ye vermişti. Araştırmalara başlayan savcı Bilgili'ye Kozmik Oda'da görevli 8 subayın daha ifadesini almasının ardından kaleşnikof mermisi gönderilerek, "Soruşturmayı kapat, yoksa sonun savcı Doğan Öz gibi olacak" tehdidi yapılmıştı. Üç yıldır Bilgili tarafından hazırlanacak  iddianame bekleniyor.

KAĞIDI YUTMAK İSTEMİŞTİ

Aralık 2009'da Ankara emniyetine gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Bülent Arınç'ın evinin de bulunduğu Çukurambar semtindeki sokakta operasyon düzenleyip, biri Albay diğeri Binbaşı iki subayı kiralık bir aracın içinde gözaltına almıştı. Subaylardan birinin elinde Arınç'ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt ile Arınç'ın evine ait suikast krokisi olduğu ve polisi görünce bu kağıdı yutmaya çalıştığı kamuoyuna yansımıştı