21 Aralık 2012 Cuma

Füzemiz niye yok / Melih Aşık

1962’de ABD ile Sovyetler arasındaki Küba krizinde ABD Küba’yı vursaydı, Ruslar da direkt Jüpiter füzelerinin konuşlandırıldığı Türkiye’yi vuracaktı. Halkımız ne olup bittiğini o zaman anlayacak, füzelerin Türkiye’ye yerleştirilmesine izin verenlere küfürü ancak o zaman yani iş işten geçtikten sonra basacaktı.
Kürecik’e yerleştirilen radar ve gelen Patriotlar aynı sonuca yol açabilir.
OdaTV’de Hüseyin Vodinalı diyor ki:
- Batılılar Patriotları Türk halkını korumak için değil, Türkiye’deki üslerimizi korumak için getiriyoruz diye kendileri söylediler. Kürecik radarı zaten İsrail’in korunması için. Patriotlar da esasen Suriye’den çok İran’a karşı. Onlar da İsrail’in korunmasını esas alıyor. Yani lafın kısası şu ki; elalemi korumak için kendimizi savaş tehlikesine atıyoruz.
* * *
Etrafımız ateş çemberi halindeyken... Rusya, İran, Suriye, Yunanistan saldırı füzesine sahipken, bizim neden savunma füzemiz yok?
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen:
- Biz bu soruyu 2008 yılında Savunma Bakanı’na sorduk, diyor, teminini istedik, cevaben sistemin pahalı olduğu söylendi.
Füzelerin maliyeti 1 ila 3 miyar dolar arasındaymış. Ödemenin uzun vadeye yayılacağı, bir bölümünü ihracatla ödeyeceğimiz düşünülürse fiyat daha da düşer. Halen Yunanistan, Kuveyt, Bahreyn, Mısır dahi bu füzelere sahip...
2003 yılında Awacs uçakları almak için ABD ile anlaşma yaptık... 2 uçak için 2 milyar dolar ödedik. İlk uçak 2008 yılında teslim edilecekti. Aradan 4 yıl geçti. Uçaklar ortada yok. Nerede uçaklar diye soran da yok. Yani öyle birkaç milyar dolar bizim için para da değil!