20 Eylül 2012 Perşembe

Şehit Uzman Çavuş aranıyor

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen patlamada şehit düşen 4 askerden biri olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesini arama çalışmaları sürüyor.

Askeri birliğin, 15 Eylülde Hakkari-Çukurca karayolundan geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen mayınlı saldırıda şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesine henüz ulaşılamadı.


Van ve Hakkari İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri ile jandarma, korucu ve köylülerin desteği ile yaklaşık 5 gündür devam eden çalışmalara, Genelkurmay Başkanlığı'nca gönderilen 20 kişilik özel ekip de katıldı.
Patlamanın meydana geldiği Zap Vadisi'nde çalışmalarına başlayan ekip, Zap Suyu'nda Uzman Çavuş Çiftçi'nin cenazesini bulmaya çalışıyor.
Yaklaşık bir kilometrelik alanda çalışmalarını sürdüren ekipler, dereye bıraktıkları iplere tutunarak çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Bölgede görevli askerler ise sinyal kesici araçlar ve mayına karşı korumalı 'kirpi' adı verilen zırhlı araçlar ile yol güvenliğini sağlıyor.
Bu arada, şehidin ailesinin de Hakkari'ye gelerek, askeri araçların içinden çalışmaları yerinde izlediği öğrenildi.
15 Eylül'de, askeri birliğin Hakkari-Çukurca karayolundan geçişi sırasında meydana gelen patlamada 4 asker şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı.