21 Eylül 2012 Cuma

Balyoz'da karar açıklandı -- BALYOZ DAVASI'NDA TAHLİYE YOK!

Kamuoyunda "Balyoz Planı" olarak bilinen ve TSK komuta kademesinde yer alan subayların darbe teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen davada karar açıklandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 108. duruşmasında nihai kararını açıkladı.
Savcı 920 sayfalık mütaalada, tüm sanıkların, "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs" suçundan eski TCK'nın 147. ve 61. maddeleri gereğince 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.
Mahkeme heyeti, kararı açıklamak için salondaki yerini aldı. Olası protestoları önlemek için kalkanlı jandarma ekipleri de salona girdi.

Levent Ersöz'ün ifade vermediği için dosyası ayrıldı.
Davanın 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Darbe günlükleriyle gündeme gelen emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek de ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. Yapılan indirimlerle 3 paşa, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
34 sanığa beraat kararı verildiği öğrenildi.


Kadir Sagdic,
Suha Tanyeri,
Bilgin Balanli,
Engin Alan,
Fatih İlgar,
Cemal Temizöz,
Deniz Cora
Mehmet Otuzbiroğlu
Ahmet Feyyaz Ögütcü
Nejat Bek
Abdullah Can Erenoğlu
Metin Yavuz Yalçın
Engin Baykal
Ali Semih Çetin
Ergün Balaban
Şükrü Sarıışık
Yurdaer Olcan
ile birlikte 80 kisi hakkinda 18 yil hapis cezasina hukmedildi.

Ali Turksen,
Dursun Cicek,
A.Zeki Ucok,
Erdal Akyazan,
Ö.faruk Ağa Yarman
ile diger tum saniklar hakkinda 16 yil hapis cezasi verildi.

Balyoz kararlarının açıklanması ile birlikte ceza alan tutukluların aileleri birbirlerini teselli ederken, bayılanlar da oldu.