13 Nisan 2015 Pazartesi

HDP: Ağrı’da ölen PKK’lı sayısı 5 değil

Ağrıda çatışmayı durdurmak için alana canlı kalkan olarak giden ve askerlerce vurulan Cezmi Budak’ın cenazesi toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur, Genelkurmay’ın açıklamasını yalanlayarak  çatışmada ölen PKK’lı sayısının 5 değil 1 olduğunu söyledi.

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’ne bağlı Yukarı Tütek Köyü kırsalında dün yaşanan ve gün boyu devam eden çatışmanın yankıları devam ediyor. Yaralanan 4 asker, ambulans uçakla Ankara ‘ya sevk edildi. Canlı kalkan olarak girdiği çatışma bölgesinde vurulan HDP’li Cezmi Budak bugün Diyadin’de toprağa verilirken Diyadin ve Ağrı’nın bazı ilçelerinde olayı protesto için esnaf işyerlerini açmadı. Ağrı’da Leyla Zana’nın da katılacağı HDP’nin milletvekili adaylarını tanıtım töreni iptal edildi.

Genelkurmay ve Ağrı Valiliği operasyonda 5 PKK’lının öldüğünü, 1’inin de yaralı yakalandığını açıklarken, HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur sadece 1 PKK’lının öldüğünü ileri sürdü. Tayfur, “PKK’dan 1, sivilden de 1 kişi. Başka kayıp yok. Üstünlüklerini sağlamak amacıyla böyle diyorlar” dedi.