20 Nisan 2015 Pazartesi

Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili davada sekizinci gizli duruşma

Suriye'nin düşürdüğü uçakla ilgili davada sekizinci gizli duruşma
Malatya Erhaç Askeri Havaalanı’ndan 22 Haziran 2012 tarihinde havalanan RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından Akdeniz açıklarında düşürülmesi ile ilgili Ankara’da askeri mahkemede devam eden davanın sekizinci duruşması bu hafta yapıldı.
Uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitiren pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailelerinin olayda ihmal, kusur ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle ilgililer hakkında 21 Aralık 2012’de suç duyurusunda bulunması üzerine, Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlatmıştı. Ancak dosya, 2013 yılının haziran ayında görevsizlik kararı verilerek Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderilmişti. Savcılık, şubat ayında iddianameyi hazırlamış ve konu hakkında kamu davası açılmıştı.
AİLELER GİZLİLİĞİN KALDIRILMASINI İSTİYOR
Askeri mahkemede son duruşması şubat ayında gerçekleştirilen davanın sekizinci duruşması 16-17 Nisan tarihlerinde yapıldı. Duruşmalarda hala ifade ve savunmalar alınmaya devam edilirken, dosya üzerinde ‘‘gizlilik’’ kararı bulunuyor. Olayda hayatını kaybeden pilotların aileleri ise, bu kararın kaldırılmasını istiyor. Bu arada, ailelerin avukatının, davadaki gizliliğin kaldırılması yönündeki talebini askeri mahkeme kabul etmemişti.