14 Nisan 2015 Salı

Bahçeli: Mehmetçiğin kanıyla siyaset yapanlar, hesabını veremez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ağrı’daki terörist saldırıyı ‘AKP’nin millete kurduğu tuzak’ olarak değerlendirdi. Bahçeli, “Şayet AKP ile PKK arasında danışıklı dövüş bir saldırı planlanmış ve Mehmetçiğin kanı üzerinden bir siyaset tasarımı projelendirilmişse, bilinsin ki bunun hesabını hiç kimse veremeyecektir.” dedi.
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesindeki saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin ‘hüsran verici bir dönemin bütün sonuçlarını’ yaşadığını aktardı. İç ve dış politikada gelinen noktanın kahredici olduğunu belirtti. Seçimlerine haftalar kala huzursuzluk girdabının derinleştiğini, provokasyon alanlarının yaygınlaştırıldığını ifade etti. Sistem değişikliğini gündemine alan iktidar temsilcilerinin ateşle oynadığını anlatan Bahçeli, AKP’nin Türk milletinin aklı ve irfanıyla alay ettiğini kaydetti. Bahçeli, “Oynanan kirli oyun Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya odaklıdır. Tüm hesaplar buna yöneliktir.” dedi.
Devlet Bahçeli, çözüm sürecinin ‘başkanlık’ sisteminde pazarlık unsuru olarak kullanıldığını ifade etti. PKK’nın silah bırakmayacağını defalarca söylemesine rağmen iktidarın ‘çözülme’ sürecinde ısrarını ‘Türkiye düşmanlığı’ olarak yorumladı. Son saldırılarla birlikte terör örgütünün, pazarlık gücünü yükseltmenin tek yolunun silah olduğunu tekrar gösterdiğini aktardı. Erdoğan’ın akli melekelerini kaybettiğini anlatan Bahçeli, “Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde teröristlerin Mehmetçiğe uzun namlulu silahlarla saldırması ve sonuç itibarıyla dört vatan evladının yaralanması AKP-PKK pazarlıklarının alçak bir neticesidir. Ağrı’da çıkan çatışmalar saatlerce sürmüş, teröristler öldürmek ve her değerimize kastetmek için adeta seferber olmuşlardır. Şayet AKP ile PKK arasında danışıklı dövüş bir saldırı planlanmış ve Mehmetçiğin kanı üzerinden bir siyaset tasarımı projelendirilmişse, bilinsin ki bunun hesabını hiç kimse veremeyecektir. 7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinin kana bulanması ve kışkırtılan kutuplaşma üzerinden oy devşirilmesi hesaplanmışsa bu iğrenç senaryonun, bu hayasız niyetin aktörleri maşeri vicdanda ilelebet hain olarak damgalanacaktır.” ifadelerini kullandı.

ARTIK KAMU DÜZENİ KALMAMIŞTIR

MHP lideri, olay sonrası Erdoğan ve Davutoğlu’nun yaptığı açıklamaların samimiyetten, inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti. Ardından şu cümlelere yer verdi: “AKP’nin milletimizle arası açıldıkça, milli iradenin teveccüh ve takdirinden mahrum kaldıkça paniklemesi ve bu kapsamda Türkiye’ye tuzak kurması çok güçlü bir ihtimal olarak karşımızdadır. AKP-HDP-PKK sacayağı ayakta kalabilmek için her ahlaksız yol ve vasıtaya başvurabileceklerdir. AKP pamuğun içinden çekilen tikene dönmüştür. Artık kamu düzeninden hiç kimse bahsedemeyecektir. İhanet süreci devam ettiği müddetçe hiç kimse huzur ve emniyetten söz açamayacaktır. Milli güvenliğimiz AKP-PKK tarafından lime lime doğranmaktadır. Erdoğan ve Davutoğlu kendi başlarını derde sokmakla kalmamış, Türkiye’yi de dara düşürmüş, terörün kanlı ellerine göz göre göre milli varlığı mahkûm etmişlerdir.”

ÜLKEYİ UÇURUMA YUVARLIYORLAR

“Ne hazindir ki, bölücülük tavan yapmış, taban bulmuştur. Bunun yegâne nedeni ise çözülme sürecindeki kaygan ve endişe verici ilerlemelerdir. İhanet sürecinin mimarı Erdoğan ‘Yeni Türkiye, başkanlık ve 400’den 335’e’ düşürdüğü milletvekili sayısıyla uğraşırken Türkiye adım adım uçuruma yuvarlanmaktadır. Şunu da herkes bilmelidir ki, yakında süreç kepazeliğiyle ilgili açılacak davanın bir numaralı sanığı şu anda kaçak ve karanlık sarayda mukimdir. Erdoğan ne söylerse söylesin, nerede durursa dursun, son günlerdeki sözleriyle ne kadar çark ederse etsin terör örgütleriyle girdiği bulanık ve gayri ahlaki ilişkilerinden dolayı sonuna kadar sorumludur.”