9 Mayıs 2013 Perşembe

Türk malı silahlar göz doldurdu

  
Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11'incisi düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda Türk malı silah sistemlerini göz doldurdu.

Fuarda Savunma sanayi sektöründe söz sahibi olan 50 ülkeden yerli yabancı 781 firma ve firma temsilciliği bir araya geldi. Ayrıca 81 ülkeden 506 yabancı delegasyon üyesi fuarı ziyaret etti.

Yabancı delegasyonlarda 22 bakan, 12 bakan yardımcısı, 1 genelkurmay başkanı, 5 genelkurmay başkan yardımcısı, 6 kuvvet komutanı ve8 müsteşar katıldı.  Fuarda, Türk savunma Sanayinde gelinen noktayı gösteren firma ürünlerinin yanında 50 ülkeden katılım gösteren 781 firma ürünleri sergilendi.

Fuarda en dikkat çekenler arasında ATAK isimli Türk Helikopteri, İnsansız Hava Aracı (İHA), Aselsan'nın askeri araçları, TÜBİTAK'ın yaptığı Göktürk 2 uydusu ve füzeler yer aldı
Bunun yanında Türk tersanelerinde milli imkânları inşa edilen su üstü harp gemilerinin katılacağı deniz etkinlikleri de Büyükçekmece koyunda gerçekleşecek.

Genelkurmay Başkanı Özel, fuarı gezdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve beraberindeki heyet, 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nı (IDEF) gezdi. Milli tank Altay ve milli helikopter Atak'ı inceleyen Orgeneral Özel, Hevalsan standında 3 boyutlu gözlük takarak simülasyonu izledi.

TÜYAP'taki fuar alanına gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte kuvvet komutanları, 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nı gezdi. Özel, milli tank Altay ile milli helikopter Atak'ı inceledi. TÜYAP'taki fuar alanına gelen Özel, yurt dışından gelen katılımcıların standlarını gezerek ROKETSAN'ın fuar alanına giderek uzun menzile sahip olan Panter topunu inceledi. Hava savunma füzeleri hakkında bilgi alan Özel, TAI standından da insansız hava aracı ANKA ve milli tank Altay'ı inceleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Özel, daha sonra HAVELSAN, TÜBİTAK ve OTOKAR stantlarını gezerek yetkililerden kısa bir bilgi aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin standını da ziyaret eden Özel, jandarma arama kurtarma köpeklerini sevdi.

Orgeneral Özel'in ziyaretine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve EDOK Komutanı Orgeneral Servet Yörük eşlik etti.

Orgeneral Özel, fuar ziyaretinde savunma sanayisinde Türk mühendisliğin ön plana çıktığı stantlarda durarak firma yetkililerinden bilgi aldı. Özel'in fuarda Türk mühendisliğinin ön plana çıkmasından memnun olduğu öğrenildi.