13 Mayıs 2013 Pazartesi

TSK: Elimizde çekilme görüntüsü yok

Genelkurmay Başkanlığı, ''teröristlerin sınır dışına çekilmesine ilişkin herhangi bir görüntü ya da belge bulunmadığını'' bildirdi.


Genelkurmay, internet sitesinde yaptığı açıklamalarla TSK'daki gelişmelere ilişkin bilgi verdi Genelkurmay güncel kimi olaylara da açıklık getirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede görevli unsurları yasalara uygun hareket etmektedir" denildi.
Açıklamada şöyle denildi: ''Basın-yayın organlarında, teröristlerin sınır ötesine çekilmeye başladığına dair resim ve haberlere yer verilmektedir.


- Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına mensup birlikler, geçmiş yıllarda olduğu gibi şu anda da, arazide, kendilerine emredilen üs bölgelerinde görevlerini sürdürmektedir.
- Ayrıca, insansız ve insanlı keşif araçları, eskiden olduğu gibi, rota değiştirmeden görev uçuşlarına meteorolojik şartların elverdiği ölçüde devam etmektedir.
- Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede görevli unsurları yasalara uygun hareket etmektedir.''