7 Mayıs 2013 Salı

Askerlik kısalıyor!

İşte çalışmaların tamamlanacağı tarih

İşte çalışmaların tamamlanacağı tarih

Uzun süredir tartışılan askerlik süresiyle ilgili yeni bir çalışmanın yürütülüdğü öğrenildi. NTV’nin haberine göre, Kızılcahamam’da yapılan AK Parti toplantısında gündeme gelen, askerlik süresiyle ilgili çalışma başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmayla üniversite mezunlarının yararlandığı kısa dönem askerliğin süresi 6 aydan 4 aya inecek. Şu an 15 ay olan uzun dönemin ise 12 ya da 10 aya inmesi planlanıyor.

Hedef 2013 sonu

Sürede TSK’nın asker ihtiyacı belirleyici olacak. Çalışmanın 2013 sonuna yetişmesi planlanıyor. Düzenlemenin halen askerlik yapanları da kapsayacağı öğrenildi. buna göre, düzenleme yürürlüğe girdiğinde askerlik yapanlar için, erken terhis gündeme gelecek. Hükümetin askerlik süresini kısaltmayı tartışmasına ana muhalefetten destek geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, askerlik süresinin geniş zeminde tahlil edilmesi gerektiğini belirterek, “Ulusal güvenlik açısından sakınca yoksa, bu toplumu rahatlatacak bir husustur” açıklamasını yaptı.

CHP: Bizim projemiz

Diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise “Kısa ve esnek askerlik, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı bir CHP projesidir” dedi. Yazılı açıklama yapan Gürsel Tekin, askerliğin kısalmasına ilişkin projenin kendilerine ait olduğunu ifade ederek, seçim vaatleri arasında bu projenin yer aldığını ifade etti.