7 Mayıs 2013 Salı

"Hani Gazze'ye gidiyordun"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan Gazze'ye Türk donanması eşliğinde gemiyle Gazze'ye gideceğim diyordu. Sözünün arkasında duran ersen bin donanmaya git bakalım Gazze'ye" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


O PROJE BİZİM
Bugünlerde konuşuluyor, askerlik kısalacakmış. O proje kime aitti, CHP'ye aitti. O zaman Erdoğan 'Siz askerliği kısaltacaksınız ama askere kim gidecek' diyordu. Anladık senin çocukların askere gitmez ama biz gideriz merak etme.

ÇAPSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI
Suriye'de siviller ölüyor ve bugün yaşanan tablonun sorumlulardan birisi de Recep Tayyip Erdoğan. Bir apartmanda yangın çıkarsa siz yangını söndürmek yerine benzin dökerseniz olacağı budur. Suriye'nin bugünkü halinin sebebi Erdoğan'dır ve onun çapsız Dışişleri Bakanı'dır. Koskoca Türkiye birilerinin oyuncağı olmuş durumda. Sana soruyorum Recep Tayyip Erdoğan, bir gün para verdiğin silah verdiğin insanlar gelir senin karşına dikilir.

SENDE HİÇ VİCDAN YOK MU

Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu haline geldik. Akçakale'de bir polisimiz şehit oldu hesap veren var mı? Kimyasal silah kullanıldı deniyor? Açıklama geldi Kimyasal silahı muhalifler kullandı diye. Öyle bir noktaya geldi ki Allah'ın yardımıyla Esad gidecek diyor. Onun sözleri sonrası İsrail jetleri Suriye'yi bombaladı. Senden hiç vicdan yok mu? İsrail'in jetleri kalkıyor Suriye'deki müslümanları bombalıyor ve Recep Tayyip Erdoğan da bunu Allah'ın takdiri olarak millete sunuyor.

HANİ GAZZE'YE GİDİYORDUN
Gazze'ye gideceğim diyordu, önce talimat geldi sonra gidersin dediler başüstüne dediler. Bizim Başbakan'a böyle bir üslup kullanılmasını da eleştiren benim. Siz ne zaman uygun görürseniz o zaman gideceğim. Ben Gazze'ye Türk donanması eşliğinde gemiyle Gazze'ye gideceğim diyordu. Sözünün arkasında duran ersen bin donanmaya git bakalım Gazze'ye. Yalancıdan Başbakan olmaz.