20 Mayıs 2013 Pazartesi

CHP'li Tanrıkulu: TSK'nın eski üniformaları Suriyeli muhaliflere mi veriliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eski üniformalarının Suriye'ye gönderilip, bu üniformaların Suriyeli muhalifler tarafından savaşırken kullanıldığı iddialarını gündeme taşıdı.

Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, hem Türk, hem de uluslararası basında Suriyeli muhaliflere Türkiye taraından "mühimmat, askeri kıyafet ve teçhizat yardımı yapıldığına" ilişkin haberler yer aldığına dikkat çekti. Muhalif grupların açıklamalarında da bu yardımların vurgulandığını hatırlatan CHP'li Tanrıkulu, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti;
        
1. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki eski üniformalar ne yapılmaktadır?

2. TSK envanterinden 2012 ve 2013 yıllarında yabancı ülkelere askeri malzeme hibesi yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu ülkeler hangileridir ve ne tür malzemeler hibe edilmiştir?

 3. TSK üniformaları başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtılmış mıdır? Dağıtıldı ise kaç adet dağıtılmıştır?

4. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait eski veya yeni askeri kıyafetlerin rütbeleri ve Ordu amblemleri sökülmeden Suriyeli muhaliflere dağıtıldığına dair bilginiz var mı?

5. Suriyeli muhaliflere askeri malzeme verme yetkisini kimden ve hangi karardan aldınız?