27 Kasım 2012 Salı

Yaş toplanıyor ... En ağır sorumluluk onda...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kış dönemi toplantısı, 30 Kasım Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılacak

Yaş toplanıyor ... En ağır sorumluluk onda...



  Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kış dönemi toplantısı, 30 Kasım Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura, 30 Kasım 2012 Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda toplanacak. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve komuta kademesi katılacak. Yüksek Askeri Şura üyeleri toplantı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret edecek.

İlk YAŞ'ında en ağır sorumluluk onda
Toplantı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin ilk YAŞ toplantısı olacak. Suriye sınırından da sorumlu olan Mendi'nin toplantıda, bölgedeki son durum ile askeri birliklerin mevcut durumu hakkında sunum yapması bekleniyor.
Toplantının en ağır gündemini Suriye sınırındaki faaliyetler oluşturacak. Buraya konuşlanması öngörülen Patriot füzelerinin hangi bölgede konumlandırılması gerektiğine ilişkin TSK'nın görüşünün de bu toplantıda Erdoğan'a iletilmesi bekleniyor.
Suriye sınırında askeri takviyeye gerek olup olmadığının da gündeme geleceği toplantıda, TSK'nın "harbe hazırlık" durumu masaya yatırılacak. Toplantıda ayrıca değişen angajman kurallarının da gündeme getirileceği belirtildi.