22 Kasım 2012 Perşembe

TSK arazilerinin Hazine’ye devri



TSK arazilerinin Hazine’ye devri konusuyla ilgili de Bayraktar, "Bu, şöyle gündemdedir; Milli Savunma Bakanlığı’na, Genelkurmay’a, hatta Jandarma Genel Komutanlığı’na ait bazı araziler şehrin çok ortasında kalmıştır. Bu arazileri gerek Genelkurmay gerek Jandarma gerekse Milli Savunma Bakanlığımız bir şekilde değerlendirmek istiyor. ’Biz orada askerlik hizmetlerini çok iyi yapamıyoruz hem de bu kıymetli arazilerimizi değerlendirerek şehrin biraz daha dışında günün şartlarına uygun yeni tesisler yapmak istiyoruz’ şeklinde bir çalışma sürüyor" dedi.

Yasaya göre, "Genelkurmay’ın arazileri her ne sebeple olursa olsun değerlendirdiği zaman bunun getirisinin Genelkurmay’a ait olduğunu” vurgulayan Bayraktar, bu yasayı değiştirmeye niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Bayraktar, bunları değerlendirme konusunda zaten daha önceden de çalışmaları olduğunu dile getirerek, ”TOKİ’de biz Genelkurmay’dan, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan çok arazi aldık. Gerek jandarmanın gerekse Genelkurmay Başkanlığı’nın tapuları Hazine’ye ait ama bunlar kendilerine tahsisli yerler. Genelkurmay’a tahsisli olanların tasarruf yetkisi genelkurmaya ait, jandarmanın öyle değil. Ama görüşme içinde ’nasıl bunları en iyi değerlendiririz’ diye bir çalışmamız var” diye konuştu.