23 Kasım 2012 Cuma

Deniz Harp Okulu'nda tutuklu subaylar protestosu!


Tuzla’daki Deniz Harp Okulu'nda,Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin kuruluşunun 239. yıldönümü geleneksel kutlama töreni 18 Kasım’da yapıldı.

Deniz Harp Okulunda tutuklu subaylar protestosu!
Törende Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi darbe davalarında yargılanan veya hüküm giyen sanık ve tutuklulara ait fotoğraflar açılarak protesto gösterisi yapıldı.

Zaman gazetesinin haberine göre törene bu okullardan mezun olan tüm subay ve amiraller de davet edildi. Kutlamalar devam ederken tören, bir anda Balyoz darbe planı davasında mahkûm olan subay ve amirallere destek eylemine dönüştü. Bazı emekli subaylar, Balyoz davasında mahkûm olanların 50x50 ebadındaki fotoğraflarını açtı. Bazı emekli subay ve amiraller de üzerlerinde sanıkların adlarının yazılı olduğu tişörtler giydi.
Geçtiğimiz hafta pazar günü yapılan törende Deniz Harp Okulu’nda eğitim ve öğretim gören askerî öğrencilerin arasına giren bazı emekli subaylar, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi darbe davalarında yargılanan veya hüküm giyen sanık ve tutuklulara ait fotoğraflar açtı.

Emekli subaylar, Balyoz darbe planı davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, Albay Ergün Balaban, Albay Servet Bilgin, 16 yıl hapis cezası alan Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Albay Hakan Mehmet Köktürk, Ergenekon davasında tutuklu sanık Tuğamiral Alaattin Sevim, Poyrazköy davası tutuklu sanıkları Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Albay Hüseyin Hançer gibi subay ve amirallerin fotoğraflarını taşıdı. Söz konusu kişilere ait isimlerin yer aldığı özel tişörtler giydi.