30 Kasım 2012 Cuma

ERGENEKON TANIĞI JANDARMALARA BASKI!

Ergenekon'da, tanık olarak ifadesi alınan jandarma personeline yönelik psikolojik baskı (mobbing) yapıldığı ileri sürüldü.

Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten savcılara tanık sıfatıyla bilgi veren İstanbul’da görevli bazı jandarma personeline, görev yaptıkları birimlerde psikolojik baskı uygulandığı iddia ediliyor. Bu kişilerden yıldırma amaçlı sebepsiz yere savunma istenmeye başlandığı ya da farklı gerekçelerle ifadelerinin alındığı belirtiliyor.

Zaman'ın haberine göre, bazı jandarma personelinin maruz kaldığı baskılar:

- İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, savcı Akkaş’ın tanık olarak dinlediği Jandarma Kıdemli Başçavuş Hacı Ahmet Aygör’ün kendi şahsına ait bilgisayarla bankacılık işlemi yapmasını gerekçe göstererek ifadesini aldı.

- ‘Cumhuriyet Çalışma Grubu’ tarafından hazırlanan afişleri cumhuriyet savcılığına teslim eden Uzman Jandarma Çavuş Aykut Öztürk'e Ergenekon savcılarına ve mahkemeye bilgi ve belge verdiği için çeşitli bahanelerle maaş kesme cezası kesildiği öğrenildi.

- Anadolu yakasındaki cezaevlerinden sorumlu Yarbay Mehmet Nebioğlu ile Anadolu yakası Bağlı Birlikler Alay Komutan Yardımcısı Albay Mesut Cihaner’in, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yanına giderek Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren jandarma personelini öğrenmeye çalıştıkları da iddia edildi.