29 Kasım 2012 Perşembe

Kıvrıkoğlu’ndan Başbuğ’a ziyaret

Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ziyaret etti.
 
22 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşen ziyarette Kıvrıkoğlu’na emekli orgeneraller Rasim Betir, Fikret Özkan Boztepe ve Atilla Ateş’in de eşlik ettiği öğrenildi. Başbuğ’u ziyaret eden Kıvrıkoğlu’nun Encümen-i Daniş üyesi olması da dikkat çekiyor. Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı’ndan emekliliği sonrası Encümen-i Daniş’e üye olarak kabul edilmişti. 2000’li yıllarda emekli olan Genelkurmay başkanları arasında sadece Başbuğ, bu grubun üyesi sıfatı kazanmıştı. Kıvrıkoğlu ve arkadaşlarına, cezaevi girişi sırasında tüm ziyaretçilere uygulanan sıkı bir üst araması yapıldığı öğrenildi. Kıvrıkoğlu’nun üzerinden metal bir cismin sinyal vermesi üzerine x-ray cihazından 3 kez geçirildiği bilgisi edinildi.

Emekli generaller, Başbuğ’u ziyaret için Bakırköy Başsavcılığı’ndan izin aldı. Silivri Cezaevi’nin yönetimi, 2 hafta önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınıp kendisi ile alakası bulunmayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlanmıştı. Bu yönetim değişikliğinin altında, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, tutuklu ziyaretlerine ilişkin kanun ve yönetmelikleri tavizsiz uygulamasının yattığı belirtiliyor. Özellikle Ergenekon ve Balyoz davasında tutuklu yargılanan sanıkların üst düzey yakınları her talep ettiklerinde eski mesai arkadaşlarını ziyaret edebiliyordu. Hatta eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner zamanında Balyoz davası tutuklu sanıklarına karargâhtan moral ziyareti yapılması konusunda emir verildiği ileri sürülmüştü.