28 Kasım 2012 Çarşamba

“Gayrimenkul zengini” çıktılar

Güncel / “Gayrimenkul zengini” çıktılar
12 Eylül paşalarının malvarlığını araştıran MASAK’ın raporuna göre, beş generalin gelin ve damatlarının üzerine birçok ilde çok sayıda gayrimenkul kayıtlı.


 
MASAK’ın (Mali Suçları Araştırma Kurumu) Kenan Evren, Ali Tahsin Şahinkaya, Nurettin Ersin, Nejat Tümer ve Osman Sedat Celasun’un 1 Ocak 1977-24 Eylül 2012 tarihleri arasındaki mal varlıklarıyla ilgil hazırladığı raporda, emekli komutanların damat ve gelinlerinin “gayrimenkul zengini” oldukları ortaya çıktı. Vatan gazetesinden Çınar Özer'in haberine göre MASAK’ın, hazırladığı rapor, talep üzerine Evren ve Şahinkaya’nın yargılandığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin taraf avukatlarına vermediği rapora göre, Evren’in kızı Miray Emine Evren’le evli olan damadı Maksut Süleyman Göksu’nun gayrimenkulleri şöyle:

- Ankara Çankaya’da 3 adet A.B.C. nolu betonarme kargir bina ve müşterekleri

- Erzurum Aziziye’de arsa

- Ankara Gölbaşı İncek’te imarlı 4 arsa

- Hatay Belen Karapelit’te 10 adet arsa

- İskenderun’da 7 adet arsa

- Marmaris Turunç’ta arsa 90 dubleks bina...

Evren’in diğer damadı Erkan Gürvit ise, İstanbul Sarıyer’de 41 bloklu kargir apartman ve arsası ile Şişli’deki rezidansa sahip.

Rapor’a göre, Şahinkaya’nın kızı Sema Şahinkaya ile evli olan damadı Mustafa Cemil Kartal, Kocaeli Gebze’de üzerinde kereste fabrikası olan tarla, Yalova Çiftlikköy’de 90 adet betonarme dubleks blok bina ve 3 adet betonarme tek katlı işyeri, kafeterya ve arsaya sahip olduğu, oğlu Serdar Şahinkaya’nın ise İstanbul Kadıköy’de daire sahibi olduğu raporda yer aldı.

Raporda Nurettin Ersin’in bir gelinin Ankara ili Yenimahalle ilçesi Çayyolu semtinde 14 bloktan oluşan kargir apartmana, bir başka gelininin İstanbul Bebek’te 4 katlı 13 mezkenli, bahçeli, kargir apartmana ve Etiler’de bir banka şubesinde 300 bin, 165 bin, 140 bin ve 156 bin liralık hesaba, eski gelininin ise İstanbul Beyoğlu’nda 6 katlı, 9 daireli kargir apartmana sahip olduğu belirtildi.

Osman Sedat Celasun’un bir gelininin, Ankara Çankaya’da 224 daireli, 5 katlı, 28 bloktan oluşan kargir apartmana sahip olduğu, Nejat Tümer’in gelininin İstanbul Etiler’de 543 bin, 126 bin, 81 bin liralık banka hesaplarına sahip olduğu belirtildi.

Ersin’in bir oğlunun, Ankara Ayrancı semtinde kargir apartman, Bodrum Gökçebel’de 29 blok, 169 bağımsız bölümden oluşan binalar, Bodrum Karakaya’da avlulu kargir eve, kızının Ankara Çankaya’da kargir apartman, Ankara Ayrancı’da kargir apartman, Bodrum Göçebel’de bahçeli 29 blok 169 bağımsız bölümden oluşan binalara sahip oldukları kaydedildi.