30 Kasım 2012 Cuma

Erdoğan Necdet Özel'i makam aracına alıp karargaha gitti

YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Erdoğan ve Necdet Özel Anıtkabir'i ziyaret etti. Çıkışta Erdoğan, Özel'i aracına aldı..

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, 2012 Kış Dönemi YAŞ Toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. 2012 Kış Dönemi YAŞ toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaden Başbakan Erdoğan başkanlığındaki heyette Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanları ve diğer YAŞ üyeleri yer aldı.
Başbakan Erdoğan ve beraberindeki YAŞ üyeleri Anıtkabir'e Arslanlı Yoldan geldi. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Başbakan Erdoğan saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan, Misak-ı Kulesi'nde bulunan Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

BÖLGESEL VE KÜRESEL BİR GÜÇ OLMAK İÇİN ENGELLERİ AŞIYORUZ

"Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak hedefine olan inancımızla Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kutsal vatanımızın bölünmezliğini, aziz milletimizin kardeşliğini korumak ve güçlendirmek için çok boyutlu ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Milletimizin güven ve desteği ile Türkiye'nin bölgesel ve küresel bir güç haline gelmesini önündeki engelleri bir bir aşıyoruz. Büyük Türkiye hedefine ulaşabilmemiz için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bakımdan güçlü ve donanımlı olması gerektiğine inanıyor. Bu çerçevede savunma sanayimizin ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunun milli kaynaklarımızla üretilebilir hala gelmesini hedefliyor, bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmaların başarılı sonuçlar vermesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu sürecin önemli bir unsuru olarak gerçekleştireceğimiz 2012 Kış Dönemi Yüksek Askeri Şurası'nın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyor. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

ÖZEL BAŞBAKAN'IN ARABASINA BİNDİ

Anıtkabir çıkışında Necdet Özel ve Başbakan Erdoğan'ın ayrı ayrı makam araçlarıyla Genelkurmay Karargahı'na gitmesi beklenirken Özel, Başbakan Erdoğan'ın makam aracına bindi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i aracına alan Erdoğan, YAŞ toplantısına başkanlık etmek için Genelkurmay Karargahına hareket etti.