20 Nisan 2009 Pazartesi

BAŞBUĞ'A HÜKÜMETİ GÖTÜRME TAKTİĞİ

Org. Başbuğ'a "hükümeti götürme" taktiğini Org. Yalman söylemiş.

Org. Aytaç Yalman, Org. Başbuğ'a Hükümetle ilişkileri konusunda verdiği ve Başbuğ'un da buna göre konumunu belirlediği taktiği itiraf etti.
Org. Aytaç Yalman'ın internete düşen ses kaydında Org. İlker Başbuğ'la yaptığı diyalogları anlatan bölüm oldukça ilginç. Org. Yalman bu bölümde, Org. Başbuğ'un Hükümetle kamuoyu önünde çatışmasız olarak yürüttüğü ilişkilere atıfta bulunuyor.
HÜKÜMETİ GÖTÜRECEK AMA NASIL?
Org. Yalman, Org. Başbuğ'a ya kanun çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ya da Cumhuriyet'in değerlerini korumak için mücadele eden bir bir tarzda hareket etmesi gerektiğini söylüyor. Kanun dairesi ya da klasik TSK çizgisi arasında seçim yapması gerektiğini, bir ondan bir bundan gibi gelgitler yaşamasının hata olacağını Org. Başbuğ'a söylediğini belirten Org. Yalman, bu hatayı Org. Yaşar Büyükanıt'ın yaptığını belirtiyor. Org. Yalman, bu nedenle "Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu" diyor.
Yalman, bu sözleri üzerine İlker Paşa'nın konumunu belirlediğini ve Hükümeti "ortaya çıkmadan sessiz sakin götüreceğini" söylüyor.Org. Yalman'ın sözkonusu sözleri şöyle: İlker Paşa'ya konumunuzu belirleyin dedim İlker Paşa şeyini belirledi. Bir dedim ki bak, bir dedim yapamayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin. Yapamayacağınız hiçbir şeyi, arkasında duramayacağınız hiçbir şeyi söylemeyin bir. Bir de konumunuzu belirleyin dedim. Nedir silahlı kuvvetlerin konumu? Silahlı kuvvetlerin konumu, yani işte iç hizmet kanunundaki, 15. Madde mi, yoksa Cumhuriyetin değerlerini korumak için mücadele eden bir silahlı kuvvetler vardır, bir de demokratik bir ülkede demokratik bir hükümetin ordusu olarak konumlanır. Ya bu ya o olur. Bir gün burada bir gün orada, işte Yaşar'ın en büyük talihsizliği o oldu. Yani Yaşar'ın dönemi çok talihsiz bir dönem oldu çünkü işte komutan dedi birisi, komutanım dedi birisi eli, selam verdi birisi eli sıktı... yani bunlar konumunu belirleyememekten kaynaklanıyor. Konumunu belirle derim, ona göre hareketini yap. Şimdi bana göre konumunu belirledi o. İşte yani, ortaya çıkmadan hükümeti sakin sessiz götürecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder