20 Nisan 2009 Pazartesi

Ata Evleri İkinci İddianamede

Ergenekon terör örgütü operasyonunun 12. dalgasında gündeme gelen Ata Evleri projesinin 2. iddianameye girdiği ortaya çıktı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Kadıköy Şubesi'nde bilgisayar hard diskinden ele geçirilen ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda kritik planlama görevinde bulunan bir amiral tarafından yazıldığı anlaşılan mektupla gündeme gelen Ata Evleri Projesi'nin Ergenekon'un 2. İddianamesinde yer aldığı belirlendi. Kız öğrencilerle takip 12. dalgada tutuklanan TSK Mensupları Çocuklarının Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Gökhan Ecevit ile Cumhuriyet İçin İletişim Moderatörü Ömer Sadun Okyaltırık'ın isimleri Ata Evleri bölümünde dikkat çekti.
Ecevit ve Okyaltırık'ın Ata Evleri yapılanmasıyla ilgili olarak detaylı bir şekilde sorgulandıkları öğrenildi. Ata Evleri Projesi'nin, ÇYDD içerisinde faaliyet gösteren bazı şahısların, özellikle lise ve üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin örgütlendirilip yönlendirilmeleri ve gerektiğinde belirli amaçlar doğrultusunda daha kolay kullanılmalarının sağlanılması için hazırlandığı öne sürüldü. Ayrıca Ata Evleri’ndeki öğrencilerin ÇYDD'den burslarla desteklendiği, evlerdeki seçilmiş kız öğrencilerle askeri okuldaki diğer öğrencilerin ilişki kurmalarının sağlandığı ve bunlar sayesinde kontrol altında tutuldukları iddia edildi. Bizkaçkişiyiz ekibinden çıktı Öğrencilerin özellikle “Kürt, Alevi, Ermeni ve Süryani" kökenlilerden seçildiği ve genellikle kız ve erkeklerin birlikte kalmalarının sağlanıldığı ortaya çıktı.
Ergenekon’un soruşturmasında ortaya çıkan bu dehşet verici yapılanmayla ilgili detayların benzeri, gazeteniz BUGÜN'ün dünkü manşetinde yer alan "Amiralden Gizli Mektup" haberindeki bilgilerle örtüştüğü dikkat çekti.
TSK içindeki yasadışı Ata Evleri yapılanmasının, Ergenekon’un 2. iddianamesinde "Bizkaçkişiyiz" üyelerinden ele geçirilen belgelerde de bulunduğu belirlendi. Kadıköy’de bir üyeden almış Bizkaçkişiyiz İstanbul sorumlusu Murat Ağırel'in, evinde ele geçen "Ata Evleri ve Cumhuriyetevleri Projesi" başlıklı dokümanlar nedeniyle sorgulandığı anlaşıldı. Ağırel'in belgeleri, Bizkaçkişiyiz Platformu'nun Kadıköy'deki toplantısında bir üyeden aldığını, bu şahsın dokümanı Tuncay Özkan'a iletmesini istediğini, rahatsızlığı sebebiyle Özkan'a iletemediği dokümanın içeriğinden haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder