7 Temmuz 2015 Salı

TSK Suriye sınırında kum torbalı mevzi oluşturdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis sınır hattına tank, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçlarının konuşlandırılmasının ardından büyük kum torbalarından mevzi oluşturdu.
Anadolu Ajansı'na yetkililere dayandırdığı habere göre, sınır hattına konuşlandırılan tanklar, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçları pozisyonlarını koruyor. Kilis kent merkezi ve Elbeyli ilçesi sınır hattı boyunca sakinlik gözleniyor. Hudut boyunca önlemlerini sürdüren askerler dürbünle çevreyi gözetliyor. Sınır hattına ise büyük kum torbalarından mevzi oluşturuldu.
Suriye sınırındaki askeri önlemler
Merkeze bağlı Keferhem, Arpakesmez, Elbeyli ilçesine bağlı İnanlı, Ardıçlı köylerinin yanı sıra sınır hattına giden tüm yollarda güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Jandarma ve sınır birlikleri, şüpheli araçları durduruyor ve içindekilerin kimlik kontrolünü yapıyor. 2014 yılında IŞİD'in Azez'e bağlı Düden, İdeli ile Karamezre köylerine yönelik saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına çok yakın bölgeye gelen ve Kilis'ten gönderilen çadırlarda barınan bir grup Türkmen aile ise yaşamlarını burada sürdürüyor.
4 Temmuz 2015 tarihinde ise Genelkurmay, Kilis'te Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan IŞİD mensubu 8 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını duyurmuştu. Yakalananlardan biri çocuk ve tamamı yabancı uyruklu.