13 Mayıs 2015 Çarşamba

Yılmaz'dan 'paralel yapı' açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar... Yılmaz, TSK'daki paralel yapılanma iddiaları için "Binin üzerinde kişiyle ilgili ihbar geldi. Soruşturmalar başlatıldı. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır" dedi.

Yılmaz'dan 'paralel yapı' açıklaması


Yılmaz'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:
 
-(TSK'daki paralel yapılanma iddiaları)  Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem  idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar  başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır.
 
BALYOZ VE Ergenekon DAVALARINDA 73 SUBAY GÖREVE  DÖNDÜ
 
-Balyoz ve Ergenekon davalarında 73 subayımız göreve döndü. Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi  derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri  kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti  dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır.
 
KOZMİK ODADA ELE GEÇEN BİLGİLER..
 
Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin  dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Ancak bunları dışarı  sızdırırlar mı, hiç şüpheniz olmasın, sızdırabilirler. MİT Müsteşarı,  Genelkurmay'ın ve Dışişleri Bakanı'nın bir toplantısı dışarı sızdırıldı mı?  Sızdırıldı. Bundan sonra da böyle bir şey yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle  baktığınızda, adeta bir karşı istihbarat örgütü görüntüsü veriyor.
 
KOMUTAN BAŞKA YERDEN ELE ALIRSA MİLLİ OLMA VASFINI YİTİRİR
 
Silahlı kuvvetler milli bir Ordu. Milli  bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan  güvenini göstermektedir. Dolayısıyla milli ordu vasfını değiştirmemek lazım.  Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan  aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder.
 
TÜRKİYE OLMASA KOBANİ DÜŞERDİ
 
Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek  Peşmerge, her ikisini de öneren Türkiye olmuştur. Türkiye olmasaydı hiç şüpheniz  olmasın Kobani düşerdi.