12 Mayıs 2015 Salı

Halkın yüzde 91 oy verdiği, 12 Eylül Darbesi'nin kudretli generali yalnız kaldı


Halkın yüzde 91 oy verdiği, 12 Eylül Darbesi'nin kudretli generali yalnız kaldı
Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesi, askeri cenaze aracıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) alınarak Genelkurmay Başkanlığı'na götürüldü.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KUDRETLİ GENERAL TEK BAŞINA
12 Eylül darbesinin kudretli generali ve halkın yüzde 91,37 oranında 'evet' oyu vererek seçtiği cumhurbaşkanı olan Kenan Evren'in yalnızlığı sosyal medyada gündem oldu.
CENAZE GENELKURMAY'DA
Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Tören sonrası Evren, öğle namazına müteakip Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda defnedilecek.
CENAZE AHMET HAMDİ AKSEKİ CAMİ'NE GETİRİLDİ
Kenan Evren'in cenazesi Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Cami'ne getirildi.


DARBENİN DİĞER GENERALLERİNİN CENAZESİNE KİMLER KATILMIŞTI
12 Eylül darbesinin kudretli paşası ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesine katılım olmaması Milli Güvenlik Konseyi'nin diğer üyelerinin cenaze törenlerini akla getirdi. Darbenin Kara Kuvvetleri Komutanı Nurettin Ersin'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte sayıda bakan ve Kenan Evren de katılmıştı.
Demirel, Sedat Celasun’un cenazesine gitmedi
Darbe Jandarma Komutanı Sedat Celasun’un cenazesine dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmadı. 1998’deki törene Başbakanı Mesut Yılmaz ile birlikte komuta kademesi iştirat etmişti.
12 Eylül’ün Deniz Kuvvetleri Komutanı Nejat Tümer öldüğünde tarih 2011’di. Darbeci Tümer’in cenazesine sivil olarak sadece sadece İstanbul Vali Yardımcısı katılmıştı. Devrim Konseyi’nin hayatta kalan tek üyesi
Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya ise sağlık sorunları sebebiyle tedavi altında.

Kenan Evren için başsağlığı ilanları
Kenan Evren'in vefatı üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü, Genel Kurmay Başkanlığı ve Kenan Evren Eğitim Vakfı gibi kurumlar gazetelere başsağlığı ilanı verdi. Kurumların dışında bazı vatandaşların da gazetelere Kenan Evren için başsağlığı ilanı verdiği görüldü. K. Ahmet Günday Ailesi'nin başsağlığı ilanı da bu ilanlar arasında yerini aldı. K. Ahmet Günday Ailesi ilanında şu ifadelere yer verdi, " Milletimizi çok büyük felaketten kurtaran, o günlerin şartlarında %5'i yanlış olsa da %95'i milletimizin hayrına uygulamalarla bizlerin bu günlere salimen gelmemizi sağlayan 7. Cumhurbaşkanımız Kenan Evren'in vefatı nedeniyle milletimize başsağlığı dileriz."