8 Mayıs 2015 Cuma

Tutuklanan Albay Çokay'ın avukatı: Seçime malzeme olduk, bu iş generallere uzanır

Tutuklanan Albay Çokay'ın avukatı: Seçime malzeme olduk, bu iş generallere uzanır
ESKİ ADANA JANDARMA ALAY KOMUTANI KURMAY ALBAY ÖZKAN ÇOKAY, TARSUS ADLİYESİ’NE AVUKATLARI İLE BİRLİKTE GELDİ. 








MİT TIR’larına yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski Adana Jandarma Alay Komutanı Özkan Çokay, avukatlarıyla birlikte dün adliyeye gitti. Çokay, adliye girişinde “Jandarma kanunu uygular, biz kanunu uyguladık.” dedi. Ardından Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçti. İlerleyen saatlerde albayın avukatı Hasan Tok açıklama yaptı.
 
Tok, kamuoyuna, Çokay’ın sanki Genelkurmay Başkanı’nın bilgisi dışında keyfi olarak bir hareket yapıp böyle bir faaliyeti yerine getirdiği izlenimi verilmeye çalışıldığını kaydetti. Bu olayın kuvvet komutanlarına kadar sıçrayacağını düşündüğünü ifade ederek, “İyi niyetli bir soruşturmanın yürütüldüğünü düşünmüyoruz. TIR, bir dizi filme döndü. Burada dizi filmin 3. bölümünü izleyeceğiz. Adana’da 1,5 yıldır süren dava her nasılsa İstanbul’a gitti. İstanbul’da tutuklamalar gerçekleşti. Şimdi adli kolluk ve savcılarımız hakkında tutuklamalar çıkarılmış.” diye konuştu.

Savcılarla jandarma komutanının gözaltına alınması için bugünün seçilmesini manidar bulduğunun altını çizen avukat Tok, şöyle devam etti: “Niçin bugün, seçime yaklaştık, bir ay var. Siyasilerin elinde malzeme yok. Bu olayı kendi siyasi konularına payanda yapacaklar. Kim suç işlemiş? TIR olayı, Lahey’e gidecek. Türkiye’nin terör örgütlerine silah sağlama suçundan uluslararası mahkemelerde yargılanacağını haykırıyorum. Olaydan valinin de haberi vardı. TIR’dakiler ‘ben MİT’çiyim’ deyip ‘tutanak imzalamıyorum’ diyor, böyle bir şey olur mu? TSK dün Ergenekon, Balyoz, bugün paralelle mağdur ediliyor. PKK ile mücadele edecek hiçbir kurum kalmadı. Hükümeti devirmeye yönelik benim müvekkilimin tek bir delilini koysunlar cübbemi çıkaracağım, avukatlıktan istifa edeceğim.”