21 Haziran 2013 Cuma

Oğlum nasıl şehit oldu / EMRE USLU



Oğlum nasıl şehit oldu   Güroymak Faciası’nda ölen polis memuru Volkan Sabaz’ın acılı babası Mehmet Sabaz “MİT bombası mı öldürdü” haberimiz üzerine Taraf’a konuştu: Baştan beri ben de şüphe duydum


Güroymak faciasında yaşamını yitiren polis memuru Volkan Sabaz’ın babası Memet Sabaz, “MİT Bombası mı Öldürdü” haberimiz üzerine gazetemizi ziyaret etti. Baba Sabaz, olay olduğundan bu yana bazı şüpheli durumlar fark etmiş. Bunun için kurumlara dilekçeler vermiş. Ancak gelen cevaplar hep olumsuz olmuş. Hatta İzmit’ten kalkıp Bitlis’e kadar gidip konuyu araştırmış. Ancak bir şey bulamamış.

Taraf ’ın haberi üzerine şüphelendiği konular birazcık olsun aralanmış. Sabaz, olayın takipçisi olmak için gazetemize kadar geldi. Baba Sabaz haberde yer alan bilgi ve belgeleri çok önemli bulduğunu belirterek konunun takipçisi olacağını söyledi.

Soruşturma yeniden açılsın

Sabaz, şunları söyledi: “Başbakan’ın MİT ve Emniyet yetkilileriyle ilgili yapılan soruşturmaya izin vermemesi söz konusu olamaz. Başbakanımız bu tür konularda çok duyarlıdır. Kimsenin hakkını yedirmez. Muhtemelen konunun detaylarından haberdar olmadığı için bu soruşturmanın devam etmesine izin vermemiştir. Şehit aileleri konusunda çok duyarlı olan Sayın Başbakan’dan beklentimiz bu soruşturmanın bir an önce yeniden açılıp ilgililer hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını sağlamasıdır. Ben kendi adıma bu konunun takipçisi olacağım. Konuyu yargıya taşıyacağım. Daha önceden İçişleri Bakanlığı’na şüphelerim doğrultusunda dilekçe vermiştim. Konu ile ilgili cevaplar bana bildirilmişti. Şüphelerime ilişkin verilen cevaplar beni tatmin etmemişti. Bu haber üzerine yeniden konuyu yargıya taşıyarak konunun takipçisi olacağım. Yetkililerden konunun kapatılmamasını istiyorum. Diğer şehit aileleriyle iletişim kurdum. Onlar da benimle aynı fikirde. Bu haber hepimizi şok etti. Konuştuğum şehit aileleri de aynı davanın takipçisi olacaklar. Polislerin kullandığı zırhlı araçta neden jammer yoktu? Orada şehit olan polisler bir trafik kazasına karışan şoförü Bitlis’te cezaevine teslim etmek için gitmişti. Bombalama olayı Bitlis’ten dönüşte oluyor. Bu çocukların Bitlis’ten dönüşünü PKK’lılar nereden biliyordu?”


Bu sorular cevap bekliyor

TARAF’IN Bitlis Güroymakta 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamada ihmali olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan MİT mensubu H.D’nin, Reyhanlı patlamasında ihmalle suçlanan Hatay Bölge Müdürü H.D olduğuna ilişkin haberi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunulan soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

1 Bahsi geçen iddialar doğru mudur? MİT, patlamanın olduğu bölgedeki terör örgütü üyelerinin bombalı eylem girişiminde olduğunu neden bomba patladıktan 20 dakika sonra vermiştir?

2 MİT neden bomba patladıktan 20 dakika sonra alelacele elindeki bilgiyi Emniyet ve Jandarma ile paylaşma ihtiyacı duymuştur? MİT, bombalama yapacak terör örgütü üyelerinin isimlerini ve bomba koyma arayışını önceden biliyor muydu?

3 MİT tarafından planlanan, düzeneğin MİT’e teslim edilmesi esnasında yaşanan plan dışı gelişmeler nelerdir? Bomba düzeneği terör örgütünün eline nasıl geçmiştir?

4 MİT ile Jandarma’nın incelemeleri sonrası, bombayı uzaktan ateşlemek amacıyla kullanılan R912277306 seri numaralı MT800 model COBRA marka telsizin Emniyet’e gönderilen ile aynılığı konusundaki görüş ayrılığının nedenleri nelerdir? Patlamada kullanılan telsiz düzeneği ile Emniyet’e teslim edilen aynı mıdır? Değilse farklı seri numarası nedir?

5 MİT personelinin soruşturulması için istenen izin neden bir yıl Başbakanlık’ta beklemiştir? Bahsi geçen olayla ilgili istihbarat yetkililerince bir açıklama yapılması düşünülmekte midir?