10 Haziran 2013 Pazartesi

28 ŞUBAT KARARLARI GÖLCÜK'TE ALINMIŞ

28 Şubat iddianamesinde yer verilen bir belge, postmodern darbe sürecini başlatan ilk adımı deşifre etti.

Postmodern darbe dönemine ilişkin iddianamede yer alan Genelkurmay belgesine göre 28 Şubat kararları Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan toplantıda alındı. Toplantıya Karadayı ve Bir de katıldı.

Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat iddianamesinde yer verilen bir belge, postmodern darbe sürecini başlatan ilk adımı deşifre etti. Genelkurmay başkanlığı tarafından savcılığa gönderilen belgeye göre 28 Şubat kararları, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan toplantı seminerinde alındı.

KARARGAH TOPLANTIDA
Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki bu toplantıya dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve İkinci Başkan Çevik Bir’in katıldığı kaydedildi.

DYP’YE ÖRTÜLÜ TASFİYE
4 Nisan 1997 tarihli ‘çalışma grubunun oluşturulması’ konulu belgenin ‘Özel oturumla ilgili görüş ve öneriler’ başlıklı notunda ise, öncelikli hedefin DYP’nin çökertilmesi olduğu ifade ediliyor. Hükümetin iktidardan çekilmesini sağlayıcı önlemler alınması gerektiğine dikkat çekilen el yazması notta, DYP’nin hükümetteki oy potansiyelini kırmanın örtülü olarak yapılması gerektiği vurgulandı.
'Kaynak' listesinde medya ilk sırada
28 Şubat iddianamesine, Batı Çalışma Grubu'nun faaliyet analizi de girdi. 17 Eylül 1998 tarihli belgenin 'kaynak analizi' bölümünde şu liste yer aldı: "Gazete-tv 118, askeri birlikler 133, ihbar mektubu 94, MİT Müsteşarlığı 6, telefon ihbarı 7, kitap 5, Dışişleri Bakanlığı 2, Milli Savunma Bakanlığı 2, Milli Eğitim Bakanlığı 1 ve Sağlık Bakanlığı 1 olmak üzere toplam 369 yazılı belge."