31 Ağustos 2012 Cuma

TÜRKMENİSTAN'DAN HAZAR'DA İLK TATBİKAT

Azerbaycan,Türkmenistan,Hazar Denizi,Tatbikat,Petrol

Hazar denizindeki petrol yataklarının paylaşımı konusunda Azerbaycan ile arası açık olan Türkmenistan, bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Hazar denizindeki petrol yataklarının paylaşımı konusunda Azerbaycan ile arası açık olan Türkmenistan, dikkat çekici bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Türkmenistan ilk defa Hazar denizinde askeri tatbikat düzenleyecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında düzenlenen toplantıda, söz konusu tatbikatla ilgili hazırlıklar ele alındı.

Savunma Bakanı Begenç Gündogdıyev, Eylül'de yapılacak 'Hazar-2012' askeri tatbikatına dair hazırlıklar konusunda bilgi verdi.

Berdimuhamedov, yaptığı açıklamada, denize kıyısı olan bir ülke olarak, deniz sınırlarının güvenliğinin sağlanmasına önem verdiklerini kaydetti. Sadece savunma amaçlı askeri doktrine sahip olduklarını belirten Türkmen lider, bu kapsamda Deniz Kuvvetleri'ni geliştirme programının onaylandığını ifade etti.

Berdimuhamedov, askeri tatbikatın üst düzeyde organize edilmesi gerektiğini söyleyerek, Türkmenistan Silahlı Kuvvetleri'nin modern ve güçlü savunma potansiyelinin gösterileceğini ifade etti.

Karşılıklı Notalar Verilmişti

Geçtiğimiz aylarda Türkmenistan'ın araştırma gemisine Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle iki ülke arasındaki gerilim tırmanmıştı. İki ülke karşılıklı olarak birbirine notalar vermişti.