10 Ağustos 2012 Cuma

OYAK-ERGENEKON İRTİBATININ TELEFON KAYDI

Danıştay saldırısını karartıkları iddia edilen OYAK Güvenlin personeli hakkında hazırlanan iddianamenin ek delil klasörlerinde şok bir bilgi ortaya çıktı.

Danıştay saldırısıyla ilgili görüntüleri yok etmekle suçlanan OYAK Güvenlik çalışanları ve Ergenekon sanıklarıyla irtibatlı bir telefon numarasına ulaşıldı.
Danıştay davasının ek klasörlerinde yer alan bilgiye göre, cinayetten bir gün önce görüntüleri kararttığı iddia edilen OYAK çalışanlarının arandığı esrarengiz cep numarasının Ergenekon sanıkları emekli Albay Levent Göktaş, emekli Tümg. Erdal Şenel, İşçi Partili İbrahim Benli ve itirafçı Abdulmuttalip Tonçer'le irtibatı tespit edildi. Hard disklerin söküldüğü gün, 0533 643 11 ** numaralı telefondan OYAK çalışanları Serkan Akyıldız ve Metin Almalı aranmış.
Kime ait olduğu ve içerikleri tespit edilemeyen numaranın değişik tarihlerde Ergenekon sanıklarından emekli Albay Levent Göktaş, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, İşçi Partili İbrahim Benli ve itirafçı Abdulmuttalip Tonçer ile görüşmeler yaptığı da tespit edildi.
Söz konusu telefon numarası OYAK adına kayıtlı ancak numarayı kimin kullandığı bilinmiyor. İrtibatı sağlayan kişinin kimliğini tespit etmek isteyen polis, Metin Almalı'ya sorgusunda "Danıştay saldırısından bir gün önce görüşen bu numara kimin kullanımındadır? Bu numarayı kullanan kişi ile saldırıdan 1 gün önce yani hard disklerin söküldüğü gün ne görüştünüz?" sorularını yöneltti. Almalı, numarayı kimin kullandığını bilmediğini ileri sürdü.
17 Mayıs 2006'da Ergenekon sanığı avukat Alparslan Arslan, Danıştay 2. Daire'nin toplantısını basarak üye Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürüp, üç üyeyi yaralamıştı. İddia olunan Ergenekon terör örgütünün en önemli cinayeti olarak kayda geçen Danıştay saldırısında Alparslan Arslan'ın olay öncesi Ergenekon sanıklarıyla telefon trafiği de Ergenekon iddianamesinde yer almıştı. Arslan'ın Muzaffer Tekin ve Ertuğrul Yılmaz ile irtibatlı olduğu bilinen Ayhan Parlak'la 108 kez, Sedat Peker'in liderliğini yaptığı suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 'Kelebek İbrahim' lakaplı İbrahim Cingi'yle 94 kez, Muzaffer Tekin'le de 35 kez görüştüğü belirlenmişti.
Danıştay saldırısını aydınlatacak kamera kayıtlarını sildikleri iddia edilen ve OYAK Güvenlik personeli hakkında hazırlanan iddianamenin ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı. 34 klasörden oluşan ek delil klasörlerinde Danıştay saldırısına ilişkin tüm belgeler girdi. Saldırı öncesi güvenlik sistemini devre dışı bırakan arıza servis formları sanıkların adreslerinden ele geçirilen belgeler, geri getirilemeyecek şekilde içindeki bilgiler silinen hard disk ve buna ilişkin hazırlanan bilirkişi raporları, teknik ve fiziki takibe ilişkin tüm belgeler ek delil klasörlerindeki yerini aldı.
ALPARSLAN ARSLAN'IN KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ SİLİNDİ
Ek delil klasörlerinde yer alan belgelere göre Danıştay binasının güvenlik sistemi saldırının olduğu 17 Mayıs 2006'dan 5 ay önce kuruldu. 5 ay boyunca hiçbir arıza vermedi. Saldırıdan önceki 13 gün içinde ise 8 defa arızalandı. OYAK'a bağlı teknisyenler Danıştay binasına giderek arızayı gidermeye çalıştı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan da bu süre içinde binada keşif yapmıştı. OYAK yetkilileri önce bu keşif görüntülerini sildi.
Daha sonra saldırıdan bir gün önce de binaya gelerek, burada biri geçilen görüntüleri arşivleyen, diğeri de işletim sistemine ait hard diskleri söktü. Bunların yerine geçici bir hard disk de takılmadı. İddiaya göre bu hard disklerdeki bilgiler defalarca geri getirilmeyecek şekilde silindi. Daha sonra Danıştay saldırısına ilişkin Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında sökülen 2 hard diskten işletim sistemine ait olanı gizlendi ve yetkililere teslim edilmedi. Alparslan Arslan'ın binada yaptığı keşfin kayıtlarını silerken görülen iki zanlının güvenlik kamerası kayıtları daha da önce ortaya çıkmıştı.
Sinek uçsa sesini kaydetmemiz lazım

Ek delil klasörlerine sanıkların savcılıktaki ve polisteki ifadeleri de girdi. Buna göre OYAK çalışanlarının birçok kuruma gizli kamera ve ses kayıt cihazları yerleştirdiği ortaya çıktı. Bu durum Danıştay binasında bulunan 'böcek' ve Ergenekon sanıklarında ele geçirilen yargı üyeleri ve önemli görevleri yürüten kamu görevlilerine ait özel hayat görüntülerini akla getiriyor.
Sanıklara ifadelerinde 'Bazı OYAK Güvenlik çalışanları tarafından gizli kamera yerleştirildiğini gösteren görüşmeler' başlığı altındaki bölümde gizli kameralar ve ses kayıt cihazları soruldu. Şüphelilerden Barış Demirtaş ile Metin Almalı arasında 10 Haziran 2010'da yapılan görüşmede Barış'ın 'Süper çalıştı bu defa kayıt', Metin'in 'Çok güzel alıyor mu ses alıyor mu' dediği, Barış'ın "He hem de senkronizasyonu çok güzel alıyor sadece yaklaşınca çok net alıyor, şimdi bunun daha kuvvetlisi lazım ha ama şey lazım bize ne öyle bir yüksek sesli orada sinek uçsa sesini kaydetmemiz lazım." ifadelerini kullandığı belirtildi.
Savcılık Metin Almalı'ya şüpheli Barış Demirtaş ile yaptığı bu görüşmeyi konuşmada adı geçen gizli kamera ve ses alıcılarının hangi kurumlara takıldığını sordu. Metin Almalı bu cihazın diğer şüphelilerden Orhan Çoban'ın odasına kurulduğunu iddia etti. OYAK'ın güvenliğinden sorumlu olduğu Danıştay binası geçtiğimiz aylarda yeni yerine taşınmıştı. Taşınma sırasında binada bir Danıştay üyesinin odasında 'böcek' olarak tabir edilen ses alıcıları bulunmuştu.