9 Ağustos 2012 Perşembe

2. Ordu'da Sessiz Devir Teslim

2. Ordu'da Sessiz Devir Teslim
just a test imagejust a test image
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonucunda 2. Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Galip Mendi, düzenlenen sade bir törenle görevi devraldı.

YAŞ kararı sonucunda, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olarak atanırken, Korgenerallikten Orgeneralliğe terfi eden Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ise 2. Ordu Komutanı olarak atanmıştı.

İnönü Kışlası'ndaki 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda devir-teslim töreni düzenlendi. Törene; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayrı Kıvrıkoğlu ve bölgedeki askeri birliklerin komutanları katılırken, sade bir şekilde gerçekleştirilen devir-teslim törenine sivil daveti yapılmadı. Basın mensupları da devir-teslim törenine davet edilmedi.

Törende Orgeneral Servet Yörük tarafından Orgeneral Galip Mendi’ye 2. Ordu amblemi takılırken, Mendi ise Yörük’e komutanlık forsu ve hizmet anısını takdim etti.

Devir-teslim tekmilinin ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Hayrı Kıvrıkoğlu tarafından Yörük’e hizmet anısı adına plaket verildi. Tören tebriklerin ardından sona erdi.

Bu arada, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na ise Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı iken Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi eden Burhanettin Aktı atanmıştı. 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral A.Tamer Büyükkantarcıoğlu ise emekliye ayrılmıştı.