14 Ağustos 2012 Salı

"SUSURLUK BELGELERİ MİT’TE İMHA EDİLDİ"

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin dava dosyasından, Susurluk belgelerinin MİT’te nasıl imha edildiği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin altısı tutuklu 10 OYAK Güvenlik firması yetkilisinin yargılandığı dava dosyasından, Susurluk belgelerinin MİT’te nasıl imha edildiği ortaya çıktı.
Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin, Danıştay binasının güvenlik hizmetini yürüten Oyak Güvenlik firmasının altısı tutuklu 10 yetkilisinin yargılanmasına dün başlandı.
OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban’ın da aralarından olduğu sanıkların katıldığı İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, iddianamenin okunmasına başlandı. İddianamenin ek klasörlerinde yer alan bir ihbar mektubunda eski MİT’çi Mikdat Alpay’ın MİT içinde bir ekip kurarak Susurluk belgelerini imha ettiği öne sürülüyor. İsimsiz bir istihbaratçının gönderdiği mektupta, ekibin MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür’ün hazırladığı Susurluk belgelerini de yok ettiği belirtiliyor.
“İmha için ekip kurdu”
Mektupta “Teşkilat’ta Şenkal Atasagun’dan Mikdat Alpay’a, bütün eski arkadaşlarıyla kavgalı olan Mehmet Eymür uzaklaştırıldıktan sonra Alpay, benim de şahit olduğum bir şekilde MİT personeli içinden özel yeminli bir ekip kurup, bazı Susurluk belgelerini yok etmiştir” deniyor.
Mektupta, Odatv soruşturmasından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitiren MİT’çi Kâşif Kozinoğlu’na ilişkin ise, şu ifadeler yer aldı: “Kozinoğlu’nun iş konusunda fazla agresif ve stresli olduğunu defaatle müşahede ettik. Cezaevinde ölümünün suikast olduğunu düşünmüyorum. Kozinoğlu, Teşkilat’ın Eğitim Ünitesi’nde görevli bazı personele ‘Bir siyasi parti genel başkanına eylem” için hazırlık çalışması emri vermişti. Bunun üzerine personelin bilgisine başvuruldu. Ancak Orhan Çoban, Özel Harpçi subay ve astsubayları korumak için bu olayı kapattı.”