31 Ağustos 2012 Cuma

ÇELİK KANATLARIN MEZUNİYET HEYECANI

Hava Harp Okulu,Mezuniyet,Çelik Kanat

Hava Harp Okulu'nda yapılan mezuniyet töreni devletin zirvesini de buluşturdu.

Tam 197 çelik kanat bu yıl Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Genç havacı teğmenleri bu anlamlı günde devlet erkanı aileleri yalnız bırakmadı. Törenin ardından yapılan Türk Yıldızlarının uçuşu ise görülmeye değerdi.

58. Dönem Mezunları

Hava Harp Akademisi 58'inci Dönem Mezunları diploma ve sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

2-001.png

Yeşilköy'de Hava Harp Okulu'nda düzenlenen törenle 8'i kadın, 2'si Ürdünlü misafir öğrenci olmak üzere 197 teğmen mezun oldu.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, genç teğmenlerle ailelerine seslendi.

Sabır, özveri, cesaret göstererek mezun oldukları için teğmenleri kutlayan Sert, genç subayların mavi semaları koruyacağını söyledi. Mezunlar adına Teğmen Melih Döner'in konuşmanın ardından and içme töreni gerçekleştirildi.

Yaş kütüğüne 2012 dönem uçak maketi çakıldı. Daha sonra dönem birincisine diplomasını Meclis Başkanı Çiçek, ikinciye Başbakan Erdoğan, üçüncüye ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel verdi.

Başbakan'dan Pilotlara Övgü

Tören sonrası gazetecilere açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, yeni teğmenlerin katılımıyla Hava Kuvvetleri'nin daha da güçlendiğini söyledi.

Türk Yıldızları'nın gösterisini büyük bir heyecanla izlediğini belirten Başbakan, pilotların performans ve cesaretini övdü.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Pilotlarımız bütün ebeveynleriyle birlikte, gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün üstün neticeleriyle, gerekse hükümetimizin Cumhurbaşkanımız adına vekili, şahsım ve bakan arkadaşlarımla birlikte burada bu mutlu anı yaşadık. Bende özellikle tüm teğmenlerimizi tebrik ediyorum ve inanıyorum ki Hava Kuvvetlerimiz bu teğmenlerimiz yeni bir güç kazanmış olacak. Ailelerine de özellikle mutluluklar diliyorum. Çünkü yavrularının bu anını yaşadılar. Her yıl 200'e yakın bu şekilde teğmenimizle farklı bir güce ulaşmış oluyoruz. İleri teknolojiyle yakaladığımız Hava Kuvvetlerimi'ze inanıyorum gelecek çok daha güçlü olacak.”

"Heyecanlanmamak Mümkün Değil"

"Gösterileri izlerken heyecanlandınız?" sorusuna ise Başbakan, “Heyecanlanmamak mümkün değil. Tamamıyla bileğin ve yönetimin beyin gücünün oradaki pilot arkadaşlarımızın ortaya koyduğu bir performans ve cesaret diyeceğim. Bir metre mesafede görüyorsunuz nasıl bir uçuş yapılıyor. Doğrusu ben zaman zaman ürküyorum. Milyonda bir ihtimal olsa da ürküyorum. Ama burada alan müsait olduğu için burayı tercih etmişler” cevabını verdi.