31 Ağustos 2012 Cuma

Balyoz davasında emekli Tuğgeneral Ocak, savcıyla tartıştı

Balyoz davasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'ten sonra savunma sırası kendisine gelen emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, iddianamenin sahte dijital verilerden oluştuğunu ileri sürdü.
Balyoz davasının 104. duruşmasında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'ten sonra savunma sırası emekli Tuğgeneral İzzet Ocak'a geldi. Dijital verilerde ismi geçen bazı sanıkların yargılandı bir kısmının ise yargılanmadığını belirten İzzet Ocak, " 10 daire başkanından 2'sine dava açtınız. Diğerlerine açmadınız. Savcının bu dediklerime söyleyecek bir şeyi yok tabi." şeklinde konuştu.
Bu ifadeleri üzerine sez alan savcı Hüseyin Kaplan, "Biz artık yargılamada muhatap değiliz. Savcılık makamı olarak mütalaamızı verdik. Bundan sonra mahkeme karar verecek. Biz şube başkanlarından 2'sinde suç unsuru görmüşüz ki onlara dava açmışız. Biz sanıkların isteklerine göre dava açmayız. Dosyadaki delillere göre dava açarız." dedi.
Savcının bu sözlerine kızan Ocak, "Bir tane delil gösterin dosyada. Bir tane delil yok." dedi. Bunun üzerine savcı sanığa "Arif olan anlar." karşılığını verdi. Sanıkların kendi ifadelerine karşılık verilmesini istediğini belirten savcı Kaplan, "Bizim bu aşamada diyecek bir şeyimiz yok. Sanıkların ifadelerinde birçok yanlış şey var. Ama bu bizimle ilgili değil. Mahkeme karar verecek. Siz konuşurken ben tebessüm ettiğimde de kızıyorsunuz." ifadelerini kullandı.