7 Haziran 2016 Salı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

06 Haziran 2016, Pazartesi
3’üncü Genelkurmay Başkanı Merhum Emekli Orgeneral M.Kazım ORBAY’ı anma töreni, 03 Haziran 2016 tarihinde Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında icra edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütüne karşı icra edilen operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir.
Bu kapsamda; 2'nci Komando Tugay Komutanlığı (Bolu) tarafından, 18-21 Mayıs 2016 tarihleri arasında Hakkâri/Şemdinli kırsalında “Şehit Piyade Üsteğmen Erdem KESKİN-2 Operasyonu” icra edilmiştir.

10'uncu Komando Tugay Komutanlığı (Tatvan/Bitlis) tarafından;
- 18-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bitlis/Tatvan kırsalında “Şehit Jandarma Uzman Çavuş İ.Hakkı SÖNMEZ-1 Operasyonu”,

- 24-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bitlis/Hizan kırsalında “Şehit Geçici Köy Korucusu Rıfat KAYA-29 Operasyonu” icra edilmiştir.

Mardin Nusaybin’de bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlarda;
- 26-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında; bölücü terör örgütüne ait cephanelik ve el yapımı patlayıcıları hazırladığı imalathane tespit edilmiştir. Yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat, teçhizat ile amonyum nitrat ve çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanmış çok değişik ve tipte el yapımı patlayıcılar bulunmuş,

- 01 Haziran 2016 tarihinde bir evde bölücü terör örgütüne ait ilaç ve erzak (725 kg yağ, 2875 kg un, 825 kg makarna, 420 kg kırmızı mercimek) ele geçirilmiş,

- 02 Haziran 2016 tarihinde bölücü terör örgütünün el yapımı patlayıcı imalathanesi olarak kullandıkları ev tespit edilmiştir. Ev içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme bulunmuş,

- 02 Haziran 2016 tarihinde bir binada bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan cephanelik bulunmuştur.

Şırnak il merkezinde 28 Mayıs - 01 Haziran 2016 tarihleri arasında bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen operasyonlarda; bölücü terör örgütü mensuplarınca, evlerde koltukların altlarına ve buzdolapları gibi yerlere tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı tespit edilerek, kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.
Ayrıca, yapılan kapsamlı arama tarama faaliyetleri esnasında, tespit edilen sığınak ve barınma alanlarında, çok sayıda silah, mühimmat, jeneratör, tıbbi ve gıda malzemesi bulunmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri, eğitim seviyesini en üst düzeyde muhafaza etmek maksadıyla planlı tatbikatlarını icra etmektedir.
65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı (Lüleburgaz/Kırklareli) tarafından, 16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında General Ali İhsan TÜRKKAN Atış ve Atışlı Tatbikat Alanı’nda (Kaynarca) “Tabur Görev Kuvveti Tam Birlik Atışlı Arazi Tatbikatı” icra edilmiştir.

58’inci Topçu Tugay Komutanlığı (Polatlı/Ankara) tarafından 17-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında “Tabur ve Tugay Kıtalı Komuta Yeri Tatbikatı” icra edilmiştir.

Harp Akademileri Komutanlığınca, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü koordinesinde 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde, “Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Sempozyumu-2016” icra edilmiştir.
Harp Akademileri Komutanlığının bilim dünyasında uluslararası kabul gören bir eğitim kurumu olarak tanınmasına katkıda bulunmak, uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri değerlendirerek yeni bir perspektif ortaya koymak, geçmişten alınacak dersler doğrultusunda bugüne ve geleceğe ışık tutmak, ulusal ve uluslararası üniversiteler ve araştırma kurumları ile birlikte “Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik” konusunda bilimsel bir platform oluşturmak maksadıyla icra edilen sempozyumda, “Uluslararası İlişkilerde Yeni Aktörler, Yeni Güvenlik Ortamı ve Terörizm” ana teması işlenmiştir.
Sempozyuma; muvazzaf ve emekli generaller/amiraller, Kuvvet Harp Akademilerinden öğretim elemanları, müdavim ve öğrenci subaylar, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu ve Türkiye’nin değişik yerlerindeki birliklerinden katılımcılar, savunma sanayi firma temsilcileri, çeşitli üniversitelerden yönetici ve akademisyenler, Türkiye’deki bazı yabancı askeri ataşelikler, diğer ülke akademilerinden temsilciler ile birlikte toplam 28 farklı ülkeden 947 kişi izleyici olarak iştirak etmiştir.