24 Haziran 2016 Cuma

Saldırıda 3 ton patlayıcı kullanıldı


Saldırıda 3 ton patlayıcı kullanıldı
 Mardin’in Ömerli İlçesinde dün akşam teröristler tarafından jandarma karakoluna düzenlenen bombalı saldırıda 3 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi.
Mardin’in Ömerli ilçesinde bulunan jandarma karakoluna teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yoldan geçen kamyon şoförü ile bir vatandaş hayatını kaybetti, 3’ü asker 12 kişi yaralandı. Yaklaşık 3 ton patlayıcının kullanıldığı saldırıda karakol binası ile çevredeki vatandaşların evleri büyük ölçüde zarar gördü. Teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının izleri gün ağırınca ortaya çıktı. Karakola yakın çevredeki evler patlamanın etkisiyle büyük hasar gördü.
SON BİR AYDA KARAKOLLARA 5 AYRI BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ
Teröristlerin Midyat Emniyet binasına düzenledikleri bombalı saldırıda da 2’si kadın polis olmak üzere toplam 5 kişi şehit oldu. Son bir ayda teröristler tarafından Midyat, Ömerli, Derik ve Kızıltepe ilçesinde karakol ve emniyet binalarına beşinci kez bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı saldırılarda şu ana kadar 5 güvenlik mensubu şahit olurken 10 sivil vatandaş da yaralandı. İstihbarat zafiyetinin yaşandığı Mardin’de polis ve jandarma istihbarat ekipleri yapılan saldırılarının önüne bir türlü geçemiyor.